tirsdag 26. august 2014

PASTA CARBONARA

Pasta Carbonara er en lettvint pastarett fra Italia. 
Sammen med pastaen har du en saus som lages av fløte, 
egg, ost, bacon og sort pepper.

Bare elsker denne smaken av salt bacon, pasta og kremet fløte :)


//mobil bilde//

INGREDIENSER
 4 porsjoner
  
 115 g Bacon 
 1 dl revet Romano ost 
 1 fedd Hvitløk - finhakket 
 2 stk Egg 
 0.75 dl Kremfløte 
 1 spiseskje Olivenolje  - mer om nødvendig
Salt og Pepper etter smak 
 400 g Spaghetti 
 Parmesan - revet

FREMGANGSMÅTE
 
1. Kok opp en kjele med vann til pastaen.

2. Mens vannet koker, kutter eller klipper du baconet i tynne strimler.
 Stek i stekepanne i en spiseskje olje sammen med hvitløk 
til baconet er gjennomstekt.

3. Når vannet koker, tilsett salt og ha i pastaen.

4. Visp eggene lett. 
Så fort plommen og hviten er blandet, bland inn osten, 
kremfløten og litt salt og pepper.

5. Når pastaen er ferdigkokt, 
sil av vannet og hell pastaen over i en oppvarmet serveringsbolle. 
Strø baconet over sammen med sausen mens du rører godt. 
Varmen fra pastaen vil koke eggene. 


Serveres med fersk revet 
parmesan.





lørdag 23. august 2014

FISKEGRYTE

Den gryten er SÅÅÅ utrolig smakfull, 
så denne har virkelig fortjent en plass her på bloggen.



INGREDIENSER
ca 8 porsjoner

800 g torsk - frosset i blokk à 400 g
2 stk rød paprika - kuttes i strimler
2 stk grønn paprika - kuttes i strimler
2 stk gul paprika - kuttes i strimler
1 stk purreløk - kuttet i skiver
2 fedd hvitløk - presset
2 stk beger Creme Fraiche
6 dl kremfløte
Salt & Pepper


FREMGANGSMÅTE

1. Kok opp lettsaltet vann, tilsett den frossne torsken og la trekke i 15-20 minutter.
2. Rens og kutt paprikaen i passe strimler og purreløken i skiver.
Ha dette over i en wok gryte og stek, men ikke for lenge.
Paprikaen bør fremdeles ha litt tyggemotstand
3. Tilsett den pressede hvitløken og bland inn crem fraiche før du heller over fløten.
Bland forsiktig til all crem fraichen er løst opp i fløten.

4. Når fisken er ferdig trekt, 
heller du ut vannet og river fiskestykkene i passe biter og legg opp i gryten 
(jeg river fiskestykket fra hverandre med hendene)

5. Smak så gryten til med salt og pepper.


Jeg serverer fiskegryten med en frisk salat og hjemmelaget foccacia !!


Jeg hadde middagsgjester da denne retten ble servert,
og glemte helt å ta bilder av gryten dandert på fat :)

Jeg fikk bra god tilbakemelding fra 
svigermor og svigerfar :)

------------------------------------------------


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi



tirsdag 19. august 2014

ENKEL OG SMAKFULL "PIZZA" VARIANT

Heisann og vell overstått ferie !!

Mannen og jeg har hatt 14 herlige dager i Kroatia, 
nærmere bestemt Dubrovnik.
Virkelig en by verdt å besøke, med mye historie...

Hva sier dere til en pizza med mye smak, 
enkel og lage og som i tillegg er ganske så sunn ?? 

Greit å kutte ned på kaloriene nå etter ferie med mye god mat :)


FORSLAG TIL INGREDIENSER
1 porsjon

1 stk grov taco-lefse
Ketshup
Bogskinke - kuttes i strimler
Champignon - skivede
Purreløk
Mais
Ost


FREMGANGSMÅTE

Legg taco-lefsen på en middagstallerken.
Smør ønsket mengde ketshup over lefsen, og ha på ønsket fyll.
Ingrediensene jeg bruker 
gir et smakfult, godt og saftig resultat hver gang.
Topp med litt revet ost og ha pizzaen over i en stekepanne med lokk
på middels + varme.
Pizzaen er ferdig når osten er smeltet.




Hvite Blonder Og Myke Karameller
mvh Heidi

lørdag 2. august 2014

HEI TIL DERE !!


DET BLIR PAUSE
 PÅ DENNE BLOGGEN EN STUND !!

Håper du finner oppskrifter du ønsker å prøve deg på :)
Lurer du på noe, er det bare å spørre,
så svarer jeg etter hvert !!