tirsdag 25. mars 2014

VAFLER

Da har jeg prøvd meg på en av Linda Stuhaug sine vafler

INGREDIENSER

2 egg 
70 g mager kesam - eller vanlig kesam, gresk yoghurt eller naturell yoghurt.
60 g havremel - havregryn malt til mel
20 g valgfri tørrvare - jeg brukte fullkornshvete
1/2 ts kardemomme - kan sløyfes, men gir det lille ekstra
1/2 ts bakepulver
2 ts sukrin + - eller 4 ts sukker

Vann til ønsket konsistens.


FREMGANGSMÅTE

Bland sammen alle ingreidensene, 
og juster med vann til en passe røre, litt tynn og rennende. 
La røren svelle litt før du steker de, til de har en gyllen farge. 
Bruke gjerne 1kcal fettsprayen eller litt smør under stekingen.
Server med det du måtte ønske !!


FORSLAG TIL TOPPING

1 ss mager cottage chees, 
1 ss sukkerfritt bringebærsyltetøy
Pluss blåbær og sitronmelisse for syns skyld :)

Røren gir 4 plater, hver på ca 125 kcal
Hva du har som topping, avgjør det totale kcal innholdet :)

 Tipper min variant holder ca 150 kcal.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar