mandag 24. mars 2014

Kyllingwok m/ purre og sur-søt saus

Oppskrift med kcal innhold pr porsjon


 Pr porsjon ca 273 Kcal (uten ris)

 4 porsjoner


INGREDIENSER

3 stk kyllingfileter
1 ts salt
0,25 ts hvit pepper
0,5 stk purre
1 stk gulrot
1 bit (er) sellerirot
150 gr sjampinjonger ferske
2 dl bønnespirer



SUR-SØT SAUS

4 ss sukker
4 ss soyasaus
1 ss tørr hvitvin (kan sløyfes)
2 ss eddik  (gjerne vineddik)
Ca 2,5 ss tomatpuré
1,5 dl hønsebuljong (terning + vann)
1 ss maizena


 //BILDER LÅNT PÅ NETT//

Skjær kyllingfiletene i tynne strimler. 
Kutt grønnsakene og soppen i tynne skiver eller strimler. 
Varm olje i en wokpanne eller annen stor panne 
Start med kyllingkjøttet og stek til det er jevnt hvitt. 
Dryss salt og pepper over. Ha først i gulrøtter og selleri, deretter sopp og bønnespirene helt til slutt. Bland sammen alle ingrediensene til den sur-søte sausen og hell det i pannen. 
Kok opp og retten er klar til servering. 
Server med ris. 


OPPSKRIFTEN ER LÅNT FRA



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar