lørdag 12. april 2014

BØNNEPOSTEI

Er dere ikke enig i at denne posteien 
ser skremmende likt ut vanlig leverpostei ?? 

Jeg ble så nyskjerrig på hvordan denne smakte, så jeg MÅTTE bare lage den.
Med nybakt steinalderbrød og nylaget bønnepostei,
var jeg og mannen enig i 
at dette ble en god påleggserstatter for leverpostei,
og mye sunnere også da !!


INGREDIENSER

   2 bokser kidneybønner - 450 gram ferdigkokte
2 dl glutenfri havre - kvern glutenfrie havregryn
1/2 gul løk
2 stk hvitløksfedd
Kokosolje
2 ss usøtet, usaltet tomatpuré
Ca 1 dl vann
0,5 dl ferskpresset sitronsaft
Nymalt sort pepper, salt, en liten klype cumin - tacokrydder
Knivsodd kajennepepper.
Smak dere frem ang krydderet.


FREMGANGSMÅTE

Start med å blende havregrynene lett, 
ikke til mel, bare lett kvernet.
Hakk løk og hvitløk og surr dette gyllen i litt kokosolje.
Det er viktig at dere steker løken for å fjerne råsmaken.
Alt, utenom havre og kidneybønner, blendes til en saus. 
Bruk en stavmikser, blender eller en foodprosessor.
Plasser kidneybønner
havre og saus i en foodprosessor.
Blend raskt og effektivt til alt er blandet.
Tilsett eventuelt bittelitt ekstra vann hvis dere føler det er nødvendig.

Bønneposteien vil bli fastere etter noen timer i kjøleskap.
Oppbevar bønneposteien i en lufttett beholder eller glass i kjøleskapet.
Den er holdbar i ca 1,5 uke 
hvis den oppbevares tett og i kjøleskap.


Bønneposteien er god som dip til grønnsaker 
eller sammen med knekkebrød/brød, agurk, majones
 og fersk persille.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar