torsdag 17. april 2014

HVETEBOLLER - med og uten sjokolade

Denne oppskriften gir ca 26 boller  
f.eks. 16 m/sjokolade - 10 uten

INGREDIENSER

1100 g mel
1 pk tørrgjær
1 ss Luftigere bakst
200 g sukker
3 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
200 g smeltet smør
6,5 dl lunken melk
2 stk egg

2 poser Freia melkelinser - tilsettes etter heving


FREMGANGSMÅTE

1. Bland alt det tørre først. 

2. Ha deretter det smeltede smøret, den lunkne melken og to egg i det tørre. 
Vær obs på at deigen blir bløt.

3. Sett deigen til heving i ca 1 time. 

4. Vent med å ha i melkelinsene til deigen er ferdighevet. 

5. Brukt litt mel/olje til å kna deigen etter hevingen.

1 egg til pensling

Stekes på 220 grader i ca 15 minutter

//bildet er lånt//


---------------------------------------------------------


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar