tirsdag 13. mai 2014

Heidi's Pavlova

Pavlova kaken
er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen
Anna Pavlova !!
 Kaken er florlett og sprø,
og smelter i
munnen.


INGREDIENSER

6 stk eggehviter
1/2 ts salt
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts maizena
2 ts hvitvinseddik
20 ml vann
------------------------
6 dl kremfløte
Frukt/bær.

FREMGANGSMÅTE

Visp eggehviter og salt, og ha i halvparten av sukkeret.
Visp til meget tykk konsistens - minst i 10 minutter
Bland så i resten av sukkeret og maizena mel.
Tilsett hvitvinseddik og vann forsiktig !!
Hell over på bakepapir i ønsket størrelse.

Stekes på 150 grader i 60 min,
så videre på 120 grader i 30 min.
La ovnsdøren stå igjen til ovnen er kald.

Visp 6 dl kremfløte og pynt med frukt/bær etter ønske.


Pynt kaken etter årstiden !!
Frukt og bær finnes i mange farger,
så her kan en tilpasse pynten etter anledningen :)


Supert å pynte den med jordbær, bringebær,
blåbær og mini marshmallow
nå til 17. mai


RØDT - BLÅTT - HVITT


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar