fredag 27. juni 2014

BAKT POTET og tips til fyll

 Bakt potet kan nytes som et måltid i seg selv...
Du kan også ha det som tilbehør til
alle typer stekt og grillet kjøtt...




FREMGANGSMÅTE
 Beregn en stor potet pr. person.

 En potet som skal bakes,
skal prikkes i bunnen med en nål eller spiss kniv.
Så skal den legges i en ildfast form eller ovnspanne,
 med et lag grovt salt i bunnen.
Utgangspunktet for temperatur og tid er ca 250 grader 
og ca 45 minutter for mellomstore poteter. 

Test om den er gjennombakt, med en stekenål
Så kan poteten pakkes i aluminiumsfolie til den skal brukes, 
og ligge varmt i stekeovnen

Tips:  
Ønsker du en kortere baketid, 
så kan du koke potetene litt på forhånd, f.eks. i 20 minutter.


VED SERVERING

Skjær kryss i toppen av poteten, og klem poteten åpen. 
Fylle så med ønsket fyll. 

Her på bildet, har jeg fylt med grønnsaks-salat m/rømme

K N A L L G O D T

Oppskrift på fyllet finner du HER


TIPS TIL FYLL

En klatt med smør, rømme eller kesam og litt finklippet dill.
 Sprøsteke gjerne litt bacon, og strø over...
 *
 Hvitløksmør kan du lage lett selv,
 ved å røre smør og finhakket hvitløk godt sammen. 
En klatt med dette i den bakte poteten smaker kjempegodt.
*
Rømme eller kesam med reker, krabbe eller hummer 
er også et deilig fyll.
*
Et dryss med revet ost over fyllet.
Sett da potetene inn i ovnen igjen noen minutter
til osten har smeltet.
*
Server bakte poteter med en grønn salat til, 
og du har en velsmakende rett !!


Liker du saltbakte poteter, så finner du oppskrift på det
HER og HER




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar