søndag 6. juli 2014

PIZZA MED CREME FRAICHE

Denne oppskriften har jeg funnet inne hos 
Trine med den fantastiske matbloggen TRINES MATBLOGG
 Anbefaler at du kikker innom bloggen.

Jeg har gjort litt om på oppskriften.



---------------------------------------------------------

INGREDIENSER TIL PIZZABUNN
2 pizzaer 
4 dl lunkent vann
50 gram gjær
1/2 ts salt
2 ss olivenolje
9-10 dl pizzamel

FREMGANGSMÅTE  PIZZABUNN


Begynn med pizzadeigen i god tid, hvis du kan. 
Rør ut gjæren i lunkent vann og elt inn salt og pizzamel, 
men hold igjen litt av melet for å regulere deigen underveis. 
Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la den elte deigen i 10-15 minutter. 
Dekk bollen med plast og la den heve lenge.
Hev den til dobbelt størrelse, eller i alle fall i 30 minutter.




-----------------------------------------------------------------

INGREDIENSER TIL PIZZASAUS
nok til 2 pizzaer

1 1/2 beger creme fraiche
1 stk rød chili - finhakket
1 stk kinesisk hvitløk - finhakket 

En neve frisk timian - finhakket 
 Salt - du må kjenne saltsmak, uten kan det bli litt "tam" smak
Nykvernet svart pepper

Rør sammen alle ingrediensene til pizzasausen.
La stå i kjøleskapet til du skal ha den over pizzabunnen



----------------------------------------------------------

INGREDIENSER TIL GARNITYR
nok til 2 pizzaer

4 stk kyllingfileter - i biter
200 gram bacon - i biter
1 stk stor rødløk - i tynne båter 
 Cherrytomater - delt i to
Ruccola
Revet ost.


FREMGANGSMÅTE  GARNITYR

Del opp kyllingen i jevne biter, krydre med salt og pepper 
og stek den raskt i varm panne. 
Det er ikke nødvendig å gjennomsteke kyllingen helt i og med at den skal 
en tur i ovnen. 
Stek baconet til det blir nesten sprøtt 
og la det renne av på kjøkkenpapir.

--------------------------------------------------------------------------------------
***
NÅR DEIGEN ER FERDIGHEVET

Ha litt olje på fingrene og trykk ut eller kjevle ut 
deigen til en tynn leiv og legg den på en bakepapirkledd stekeplate. 
Fordel pizzasausen over, og deretter revet ost, kylling, bacon, cherytomater og løk. 
Stek pizzaen ved ca 250-275 grader til den er ferdig stekt.


Strø over litt ruccola før servering.
--------------------------------------------------------


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar