tirsdag 24. mars 2015

HJEMMELAGET LASAGNE med makaroni

Enkelt og raskt er det å lage sin egen hjemmelagde lasagne.
Mye bedre og sunnere enn den du kjøper halvferdig med alt for mye salt.


KJØTTSAUS

400 g karbonadedeig
1-2 stk løk
2 gulrøtter
1-2 fedd hvitløk
4 ss tomatpurré
4 dl vann
1/2-1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts oregano
evt litt chili


OSTESAUS

3 ss margarin
3 ss hvetemel
4 dl melk
50 g raspet ost
1/2 ts salt
1/4 ts muskat
1/4 ts karri

3 dl makaroni/fullkornsmakaroni - Kokes ette anvisning på pakken
Raspet ost til å ha på toppen



FREMGANGSMÅTE

1. Kok opp vann og salt. 
Kok makaroni. 
Tøm av vann og ha makaronien i en smurt ildfast form.

2. Rens og hakk løk og hvitløk.

3. Skrell og rasp gulrøtter.

4. Varm oljen i stekepannen og tilsett løken og la den surre til den er blank.

5. Ha i kjøttdeigen stek den sammen med løken.

6. Ha i gulrøtter.

7. Tilsett tomatpurré og krydder. 
La tomatpurréen steke lett før du har i vannet. 
La kjøttsausen småkoke noen minutter.

8. Lag en ostesaus. Smelt smør i en kjele.

9. Ha i mel og bland godt.

10. Spe med melk og la sausen småkoke i ca 5 min.

11. Smak til med krydder og raspet ost.

12. Ha kjøttsausen over makaronien.

13. Fordel ostesausen over kjøttsausen og avslutt med å strø over
 litt raspet ost.

14. Stekes i ovnen på nederste rille på 225 grader i ca 30 min.

 La lasagnen hvile noen minutter før den serveres 
med en frisk salat og godt brød.


-----------------------------------------------


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar