Enkelt og raskt er det å lage sin egen hjemmelagde lasagne.
Mye bedre og sunnere enn den du kjøper halvferdig med alt for mye salt.
Mye bedre og sunnere enn den du kjøper halvferdig med alt for mye salt.
KJØTTSAUS
400 g karbonadedeig
1-2 stk løk
2 gulrøtter
1-2 fedd hvitløk
4 ss tomatpurré
4 dl vann
1/2-1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts oregano
evt litt chili
OSTESAUS
1-2 stk løk
2 gulrøtter
1-2 fedd hvitløk
4 ss tomatpurré
4 dl vann
1/2-1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts oregano
evt litt chili
OSTESAUS
3 ss margarin
3 ss hvetemel
4 dl melk
50 g raspet ost
1/2 ts salt
1/4 ts muskat
1/4 ts karri
3 dl makaroni/fullkornsmakaroni - Kokes ette anvisning på pakken
Raspet ost til å ha på toppen
FREMGANGSMÅTE
1. Kok opp vann og salt.
Kok makaroni.
Tøm av vann og ha makaronien i en smurt ildfast form.
2. Rens og hakk løk og hvitløk.
3. Skrell og rasp gulrøtter.
4. Varm oljen i stekepannen og tilsett løken og la den surre til den er blank.
5. Ha i kjøttdeigen stek den sammen med løken.
6. Ha i gulrøtter.
7. Tilsett tomatpurré og krydder.
La tomatpurréen steke lett før du har i vannet.
La kjøttsausen småkoke noen minutter.
8. Lag en ostesaus. Smelt smør i en kjele.
9. Ha i mel og bland godt.
10. Spe med melk og la sausen småkoke i ca 5 min.
11. Smak til med krydder og raspet ost.
12. Ha kjøttsausen over makaronien.
13. Fordel ostesausen over kjøttsausen og avslutt med å strø over
litt raspet ost.
14. Stekes i ovnen på nederste rille på 225 grader i ca 30 min.
La lasagnen hvile noen minutter før den serveres
-----------------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar