mandag 9. mars 2015

HVIT PIZZA med kyllingkjøttdeig


Jeg testet ut det å ha pizza klar til steking, stående i kjølehjørnet over natten.
Det gikk helt supert, og pizzaen smakte kjempegodt.

Dette er virkelig noe jeg kan anbefale :)



PIZZABUNN
  1stor bunn
  2 dl lunkent vann
25 gram fersk gjær - eller 1/2 pose tørrgjær
2 klyper salt
  1 ss olivenolje
4-5 dl pizzamel - eller mel til finbakst

FREMGANGSMÅTE

Begynn med pizzadeigen i god tid, hvis du kan. 
1. Rør ut gjæren i lunkent vann og elt inn salt og pizzamel, 
men hold igjen litt av melet for å regulere deigen underveis. 
Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la den elte deigen i 10-15 minutter. 
2. Dekk bollen med plast og la den heve lenge.
3. Hev den til dobbelt størrelse, eller i alle fall i 30 minutter.






PIZZASAUS
nok til 1 stor pizza

  2/3 beger creme fraiche
1/2 stk rød chili - finhakket
1/2 stk kinesisk hvitløk - finhakket
En liten neve frisk timian - finhakket 
 Salt - du må kjenne saltsmak, uten kan det lett bli litt "tam" smak
Nykvernet svart pepper 


FREMGANGSMÅTE

Rør sammen alle ingrediensene til pizzasausen.
 La stå i kjøleskapet til du skal ha den over pizzabunnen.


GARNITYR
nok til 1 stor pizza
 
400 g kyllingkjøttdeig - eller kjøttdeig/karbonadedeig
100 gram bacon - i biter
1 stk liten rødløk - i tynne båter 
  1/2 beger cherrytomater - delt i to
Revet ost.
Ruccola


FREMGANGSMÅTE

1. Stek kyllingkjøttdeigen, krydre med litt salt og pepper 
og stek den raskt i varm panne mens du snur og vender på den. 
2. Stek bacon til det blir nesten sprøtt, og la det så renne av på kjøkkenpapir.


LAG PIZZAEN

1. Ha litt olje på fingrene og trykk ut eller kjevle ut 

deigen til en tynn leiv og legg den på en bakepapirkledd stekeplate. 

2. Fordel pizzasausen over, og deretter revet ost, kylling, bacon, cherytomater og løk. 
3. Stek pizzaen ved ca 250-275 grader 
til den er ferdig stekt.

Server gjerne med ruccola !!

-----------------------------------------------------


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar