lørdag 25. april 2015

PULLED PORK av nakkekoteletter i leirgryte

Har laget pulled pork av nakkekoteletter i leirgryte.
Ja du leste riktig, av nakkekoteletter :)))

Jeg kom over denne oppskriften på nettet, og tenkte som så
 at nå var det på tide å prøve ut denne retten som alle har snakket om så lenge.
Retten var enkel å lage, og smakte overraskende godt !!



INGREDIENSER

5 store nakkekoteletter
2 stk epler
2 stk løk


Krydderblanding

1 dl brunt sukker
4 ss paprika
2 ss spisskummen
2 ss støtt koriander
2 ss løkpulver
1 ss cayennepepper


BBQ SAUS

2 dl ketchup
1 dl eplejuice
1 ts salt
evt. det som er til overs av krydderblandingen.


FREMGANGSMÅTE

Start med å fylle leirgryten med vann,
både bunnen og lokket. 

La det stå i minst 15 minutter før du heller vannet ut igjen.



KRYDDERBLANDING

Bland brunt sukker og krydder sammen,
og gni blandingen godt inn i kjøttet.


BBQ SAUS

1. Bland sammen ketchup, eplejuice, salt og rester av krydderblandingen.

2. Hell BBQ sausen i bunnen av leirgryten.

3. Skjær eplene og løken i to og legg dem ned i BBQ sausen.
De skal helst ligge sånn at kjøttet kan hvile oppå dem,
 uten at kjøttet rører sausen.



Steketid og resten av tilbredningen:

1. Legg nakkekotelettene i leirgryten og putt lokket på. 

2. Sett leirgryten i ovnen i 7 timer på 120 grader.

3. Ta leirgryten ut av ovnene og la det trekke i en halv times tid,
 med lokk på.

4. Ta nakkekotelettene ut en av gangen og legg dem på et fat eller en stor tallerken.

5. Dra kjøttet fra hverandre med to gaffler, så det blir små strimler.
Det er her navnet pulled pork kommer fra.

Smak gjerne kjøttet til med litt BBQ saus fra leirgryten
som du kan blande inn.
  
 ------------------------------------------------------------------------------------------

Server pulled pork i hamburgerbrød sammen med coleslaw 
og med bakte søtpotetbåter ved siden av.

-------------------------------------------------


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar