fredag 28. mars 2014

SUKKERFRI OSTEKAKE

 Det er fredag det er helg, og hva passer ikke bedre da enn
en oppskrift på deilig sukkerfri ostekake !!

Jeg har ikke laget denne kaken selv, men den skal garantert prøves.
Ser den ikke lekker ut ?

Og bildene er også lånt derfra.

SUKKERFRI OSTEKAKE

 //bildet er lånt//

 
Det er brukt dadler i denne bunnen, og det er den som gir den karamellaktige smaken. 
Dadler er søte i seg selv, så man trenger ikke ekstra søtning. 
Det er dadlene som gjør bunnen komplett, med både smak og konsistens.
Ikke vær skeptisk... Du kommer til å bli overrasket !!  

Anbefaler å bruke store, ferske dadler i løsvekt, for dadlene i pakker er ikkje like søte, saftige eller gode. 


//bildet er lånt//

INGREDIENSER TIL BUNNEN
Ostekake- karamellbunn

1,5 dl havregryn
1 dl mandler, eller andre type nøtter
7-8 store dadler, husk å fjerne steinen
30-40 g smeltet smør

Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor til en jevnere masse. 
Kjenn på blandingen om den kan formes - er den litt tørr, ha i meir smør eller en skvett vann. 
 Trykk bunnen ut i bakepapirkledd form, - passer til rund kakeform 22 cm diameter

INGREDIENSER TIL FYLLET
Friskt vaniljefyll

3 dl melk - gjerne ekstra lett 
1 boks, 300 g mager kesam - kan og bruke gresk yoghurt
100 g philadelphia - bruk gjerne light
3-4 ss sukrin+ - eller 6-8 ss sukker
1 vaniljestang
1 ts ekte vaniljepulver - evt. en ekstra vaniljestang
6 plater gelatin
Saft fra 1 sitron


FREMGANGSMÅTE

 Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. 
Ha både frøene og stangen i en kjele sammen med melk og sukrin+
Kok opp på svak varme. 
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn i minst 5 minutter. 
Knip ut vannet, og smelt i den varme melkeblandinga (ta ut vaniljestanga) 
 I en egen bolle, mikser du sammen mager kesam, philadelphia, 
ekte vaniljepulver, og saften fra 1 sitron.  
Avkjøl melkeblandingen litt før du blander alt sammen i en bolle. 
Smak på den om du evt. ønsker den søtere eller friskere,
og juster etter behov med søtning eller mer sitronsaft. 
Hell over kakebunnen. 
Sett kaken kjølig noen timer, så den stivner. 
Oppbevares i kjøleskap, og pyntes rett før servering

//bildet er lånt//

Kaken er her pyntet med friske bær og brente mandler.
Pynt som du ønsker - gjerne med gelelokk om du foretrekker det  
Som dere kanskje ser på bildene så blei ikkje kaka så veldig høy - så du kan
justere opp fyllet litt om du ønsker en høyere ostekake.
Det kommer jo også an på formen du skal bruke, her er det brukt en hjerteform
som tilsvarer rund kakeform, 22 cm diameter. 

//bildet er lånt//

Da ønsker jeg dere en fin fredag og en superflott helg !!

-----------------------------------------


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar