mandag 31. mars 2014

Hjemmelaget grønn pesto

I dag har jeg laget pesto.
Den ble nydelig fin på farge og smaker deilig.

 INGREDIENSER

1 stor bunt frisk basilikum
 2 ss  ristede pinjekjerner
 3 stk hvitløkfedd
ca. 1 dl  olivenolje
 50 g revet parmesan 
Salt & Pepper


FREMGANGSMÅTE

1. Rist pinjekjernene lett i en panne.
OBS
Å ”riste” pinjekjerner betyr å ha dem i en tørr stekepanne på middels varme
 til de begynner å ta farge og gi fra seg lukt og smak...
 Enkelt, sier du ? 
Jada, men du må følge med hele tiden. 
Plutselig er nemlig pinjekjernene svidde – og da er alt håp ute.
Tipset er å ikke forlate stekepanna. 
Se på pinjekjernene helt til du tar dem av panna. 
Husk også at du tar dem ut av panna – eller kan de fortsette å steke og svi seg.

2. Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner - i en food-processor, 
morter eller med en stavmikser.
2. Tilsett olje - i en tynn stråle under kjøring. 
3. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.


Italienske smaker er populære i Norge, 
og pesto er vel kanskje den mest kjente av dem. 

 Lag gjerne en stor porsjon, så har du for noen dager. 

Pesto er utrolig allsidig og kan brukes 
på det meste.

På nybakte varme rundstykker, i en salat eller på pasta...
Mmmm...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar