mandag 19. mai 2014

Saftig og smakfull kremkake

17. maikaken i år ble laget på selve dagen.
Jeg prøvde meg på en ny variant av sukkerbrød, og den ble akkurat passe søtt !!

INGREDIENSER PÅ SUKKERBRØD

5 egg
160 gram sukker
160 gram hvetemel
1 ts bakepulver.

Dette er til en 24 eller 26 cm springform i aluminium. 

Stekes på 150 - 160 grader i ca 35-40 min.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgunzzEoiU_RrBTQQuwRWFSYihM4FaTN75sMuMY5QKX2t_iPHue3ovEzJZedU1Hr2zTusRC64hhCHM-KdaRxgOBq5Bkb03wyj27O0f-ErLg_E5WdOuWc_KIhyUK_QWeVLBvsAUPcwmMp2A2/s1600/2012-04-29+17.15.35.jpg

 FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovnen på 150-160 grader - ikke varmluft
 2. Pisk eggedosis av egg og sukker. 
Eggedosisen skal være tykk og kremet når den er klar.
3. Bland mel og bakepulver godt og sikt det over eggedosisen.
4. Vend det tørre forsiktig inn med en slikkepott for å bevare luften i eggedosisen.
5. Ha røren straks over i en smurt springform med bakepapir i bunnen.
6. Settes straks i forvarmet ovn. 
Røra tåler ikke å stå på benken lenge....
7. Avkjøl på rist etter steking. 
La ringen være på forma i noen minutter før du løsner den. 

Kakebunnen kan bli flat om den får for røff behandling straks etter steking.


 FORSLAG TIL FYLL OG PYNT

 Del bunnen i tre.
Dynk med melk eller juice eller det du måtte ønske.
Pisk ønsket mengde kremfløte, 
og tilsett jordbærsyltetøy i den mengde krem du ønsker å fylle kaken med.
Noen liker mye krem, andre mindre, så her velger du mengden selv.
Legg så skiver av banan over kremen.
Gjenta det samme på neste lag før du legger toppen over og dekker hele kaken med krem.


Jeg liker når kaken ser litt hjemmelaget og rufsete ut :)
Kanskje fordi jeg ikke er noe kakepynter :)))


Kaken ble selvfølgelig pyntet med 17. mai som tema
og i flaggets friske farger.

Jordbær og blåbær !!

Jeg la til slutt blåbær rundt hele kaken nederst.

//Bordet er dekket til rømmegrøt spising//


Håper du hadde en fin 17. mai feiring, med eller uten kremkake :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar