onsdag 18. juni 2014

Blomkålsuppe med lettrøkt bogskinke og manchego ost.

Blomkålsuppe hører sommeren til !!
Hvertfall gjør det det for meg.

Måten jeg har laget blomkålsuppe på i alle år,
er langt fra måten denne suppen fra Adam's Matkasse gjøres på :)

Denne var for meg både spennende og virkelig smakfull !!
Adam har gjort det igjen :)))


INGREDIENSER
til 2 personer

5 dl H-melk
5 dl vann 
1 stk kyllingbuljongterning
1 stk blomkål
1/2 boks creme fraiche
Salt & svart pepper 
Sitronsaft
Ca 200 gr lettrøkt bogskinke - i terninger
Revet manchego - kan sløyfes, men topper smaken


FREMGANGSMÅTE

1. Kok opp 5 dl H-melk og 5 dl vann og 1 stk kyllingbuljongterning i en kjele.

2. Rens og kutt 1 stk blomkål i små buketter, og kok i melken i ca 15 minutter på middels varme.
Ta opp 1/3 av blomkålen i en skål etter at den har kokt i 5 minutter og sett til side.

3. Når blomkålen har kokt i 15 minutter blander du den godt sammen med melken 
og 1/2 boks creme fraiche med en stavmikser til en jevn og fin suppe.
Ha kjelen tilbake på varmen og kok på svak varme.
Smak til med salt, svart pepper og litt sitronsaft fra 1/4 stk sitron.

4. Ha blomkålbukettene du tok ut samt 200 g lettrøkt bogskinke (i små terninger) i suppen 
og server med finrevet manchego !!


Server gjerne med ditt favorittbrød,
eller hvitløksbaguetter !!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar