torsdag 12. juni 2014

KOKOSMEL

Kokosmel
er laget av økologisk kokos som er tørket, fettredusert og finmalt.
Det er et glutenfritt mel som er ekstremt rikt på fiber 
og fattig på karbohydrater.
50 % fiber
9 % karbohydrat
Glutenfritt


Du kan erstatte opptil 25 % av hvetemelet i tradisjonelle bakeoppskrifter med kokosmel
og få en god reduksjon av kalorier og karbohydrater. 
Samtidig får du et solid fibertilskudd. 
Hvis du ønsker å bytte ut andre glutenfrie meltyper med kokosmel
kan du i utgangspunktet erstatte 100 %, men vi anbefaler å bruke kokosmel i kombinasjon 
med andre meltyper for best resultat
Siden kokosmel er spesielt fiberrikt,
suger det til seg mer væske enn de fleste andre meltyper. 
Derfor kan du redusere mengden kokosmel i forhold til det 
som er oppgitt av annet mel, (rundt 40 %)
Samtidig bør du tilsette tilsvarende mengde ekstra væske, 
(prøv deg frem til du finner ønsket konsistens)
Det anbefales også å tilsette ekstra egg i bakverk hvor du bruker en stor andel kokosmel.
 (Legg til ett egg per 30 g kokosmel)
Kokosmel er mye brukt i proteinbarer og annen «proteinbakst», 
da gjerne i kombinasjon med proteinpulver. 
Melet har en naturlig søtlig smak som gjør at du kan bruke mindre søtning i baksten.
Næringsinnholdet i kokos varierer fra innhøsting til innhøsting, 
og verdiene under er et gjennomsnitt.

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 1339 kJ / 320 kcal
Fett: 12 g - herav mettet: 11 g
Karbohydrat: 9 g - herav sukkerarter: 9 g
Kostfiber: 50 g
Protein: 19 g
Salt: 0 g




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar