onsdag 30. juli 2014

PØLSEGRATENG - en enkel variant

Hva gjør du når middagen skal lages,
og du ikke engang har hatt noe plan på hva du skal ha til middag...

Ferien nermer seg,
kjøleskapet tømmes litt etter litt for matvarer som ikke overlever de neste par ukene
så utvalget kan være så som så :)))

Da tar du det du fremdeles har tilgjengelig, 
og gjør det beste ut av det :)




INGREDIENSER
ca 6 porsjoner

2-3 stk gulrot
4-5 stk kjøttpølser
200 g makaroni
3 ss smør
3 ss mel
5 dl melk
1 stort egg
Salt, pepper 
Muskatt - om ønskelig
3 ss revet parmesan
 Smørklatter
Revet ost til topping - eller strøkavring/griljermel


FREMGANGSMÅTE

Kutt pølsene i biter og gulrøttene i skiver. 
Stek gulrøttene noen minutter i litt olje.
Ha pølsene og gulrøttene over i en ildfast form.
Kok makaronien - ca 2 minutter mindre enn anbefalt
Skyll i kaldt vann, og bland med pølser og gulrot. 

Smelt så smøret på svak varme og rør inn melet. 
Tilsett melken litt etter litt og kok opp under omrøring.. 
Kok på middels varme til den tykner. 
Rør inn egget - det gjør sausen mer luftig
Tilsett parmesan og smak til med salt, pepper - evt.  litt muskatt

Hell sausen over makaroni, pølse og gulrøttene i den ildfaste formen, 
og fordel små smørklatter rundt omkring
før du til slutt har revet ost eller strøkavring/griljermel over.


Stekes i ovn på 225 grader i ca 20 - 25 minutter 
eller til den er gyllen.


Server gjerne med en frisk salat til !!





 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar