tirsdag 23. september 2014

HJEMMELAGET FISKEPINNER MED TARTARSAUS

Dagens middag ble fisk fra Adams Matkasse !!
Fish Fingers med tartarsaus, råkostsalat og nypoteter.

//mobilbilder//

INGREDIENSER
for 2 personer

Nypoteter
300-400 g seifilet
2 egg
1 dl olje
1 ss dijonsennep
1/2 lite glass kapers
3 stk gulrot
1/4 stk sitron
Grilljermel
3  ss smør til steking

//mobilbilder//

FREMGANGSMÅTE

1. Kok ønsket mengde nypoteter.

2. Kutt 300-400 g seifilet i biter på ca 3x7 cm og sett til side.

3. Ha 1 egg i en sylinderformet beholder/litermåler sammen med 
1 dl olje, 1 ss dijonsennep og 1/2 lite glass kapers.
Kjør sammen til sausen har konsistens som majones med en stavmikser.

4. Skrell og grovriv 3 mellomstore gulrøtter, 
og bland sammen med 1 ts sukker og saften av 1/4 sitron.

5. Pisk sammen 1 egg i en skål og ha griljermel i en annen skål.

6.  Dypp fiskebitene først i egget, deretter i griljermelet.
Ha så fiskebitene over på en tallerken.

7. Stek fisken i 3 ss smør i ca 4 minutter på hver side i en stekepanne 
på middel/høy varme,til de er gylne i fargen og litt sprø i konsistensen.
Ha litt kjøkkenpapir på en tallerken. og la fisken renne av seg overflødig smør.

8. Server fiskepinner med tartarsaus, råkostsalat og nypoteter.

//mobilbilder//


Dette må da være en fin måte å få skikkelig fisk i barna,
for alle barn elsker jo fiskepinner :)


 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar