onsdag 17. september 2014

MATPAKKERUNDSTYKKER MED HAVREGRYN

Alltid godt med hjemmebakt, og da spesielt gjærbakst.
Jeg har lagen matpakkerundstykker i dag og oppskriften fant jeg HER


De smakte skikkelig godt !!


INGREDIENSER
ca 25 stk

Trinn 1 
100 gram havregryn
50 gram solsikkekjerner
25 gram linfrø
25 gram sesamfrø
2,5 dl varmt vann

Bland alle ingrediensene godt sammen,
og la blandingen stå på benken til den er lunken eller gjerne enda lengre.


 Trinn 2 
200 gram sammalt hvete - fin
150 gram sammalt rug - fin
ca 500 gram hvetemel
ca 1 ts havsalt
30 gram fersk gjær - eller 1 pose tørrgjær
3 dl lunken melk
3 dl lunkent vann
1 ts honning


 1. Bland ingrediensene til trinn 2 med unntak av litt av hvetemelet i blandingen fra trinn 1. 
Bruk kjøkkenmaskin og kjør deigen i ca 10 minutter,

2. Spe så inn resten av hvetemelet til du får en fin og smidig deig
som såvidt slipper bakebollen, men fremdeles er litt «klissete»

3. Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted
til omtrent dobbel størrelse.


4. Ha litt mel på bakebordet og kna deigen lett sammen slik at den slipper bakebordet. 
Eller bruk olje i stede, som jeg alltid gjør.

5. Del opp deigen i passe emner og trill ut runde eller avlage rundstykker. 
Eller du kan kjevle deigen ut i et rektangel og stikke ut rundstykker med en egnet form. 
 Disse blir ikke så høye, men er veldig godt egnet til matpakken.
Alternativt kan du skjære deigen opp i remser og flette tre og tre remser, 
før du deler de opp i passende biter. 

 Pass på at du har omtrent lik størrelse på rundstykker du steker på samme brett, 
slik at de er ferdige omtrent samtidig.


 6. Legg rundstykkene på bakepapirkledde stekebrett. 

7. Dekk rundstykkene med et klede, og la de etterheve til omtrent dobbel størrelse.

8. Stekes på nest nederste rille ved ca 220 grader i 13-15 minutter, 
eller til rundstykkene er passe stekt.

 Avkjøles på rist. 


Dersom du ikke skal spise alle rundstykkene umiddelbart, 
bør du putte de i fryseren straks de er avkjølt. 
Ha de i en plastpose og klem ut så mye luft som mulig før du lukker posen. 
Når du skal kose deg med nesten nybakte rundstykker igjen, 
lar du de tine helt eller delvis å kjøkkenbenken, 
og steker de ved ca 200 grader varmluft i 3-5 minutter, 
til de er gjennomvarmet.


Jeg hadde frokost/lunsj-gjest i dag av min skjønne datter
og hun gav tommel opp for disse !!


Kanskje hun en dag finner ut at hun vil lage disse selv ??



HEIDI's MATKROK
mvh Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar