torsdag 23. oktober 2014

SAMLING AV ENKLE SAUSER & DRESSINGER

Dumpet borti disse enkle sausene 
som sikkert kan være til hjelp og inspirasjon for mange.


PESTOSAUS

Crème fraice
Pesto
Bland 2-3 spiseskjeer pesto i ca 2 desiliter crème fraîche.
Passer til:  
Pasta, fisk og kylling 





FRISK YOGHURTSAUS 

Yoghurt
Finhakket agurk
Finhakk agurken. 
Bland det med yoghurt. 
(Bruk omtrent en halv agurkt til to desiliter yoghurt)
Passer til: 
Fisk og vegetarmat. 




SØT SENNEPSAUS 

Aprikossyltetøy
Sennep
Bruk den sennepen du liker best. 
Bland omtrent like mengder sennep som syltetøy.
Passer til: 
Fisk, oksekjøtt, svinekjøtt og kylling.
Kan også brukes til pensle ovnsbakt laks med




ENKEL KARRISAUS 

Karri
Smør
Ha en spiseskje karri i en stekepanne og ca 100-150 gram smør. 
Fres godt og server.
Passer til: 
Fisk og grillet kjøtt 




FRISK SOYASAUS 

Soyasaus
Lime
Saften fra en lime blandes med en teskje soyasaus.
Passer til: 
Laks og annen fisk 




BALSAMICOSAUS MED BULJONG  

Balsamicoeddik
Buljong
Kok ned balsamico til det tykner. 
Tilsett buljong. 
Kok til det tykner igjen.
Passer til:  
Kjøtt og kylling 




RØDBETSAUS 

Sylta rødbeter
Crème fraîche
Kjør rødbeter og crème fraîche sammen med en stavmikser.
Bruk ca 2 desiliter
Passer til:  
Oksekjøtt, (f. eks stekt kjøttdeig) kylling, fisk og svinekjøtt. 




BALSAMICO MED SMØR 

Balsamicoeddik
Smør
Kok ned balsamico til det tykner. 
Montèr med smør.
Passer til:  
Kjøtt og fisk 




ENKEL COGNACSAUS 

Cognac
Stekesjy (det som er igjen etter du har stekt kjøtt)
Smør/fløte
Ha Cognac i stekepanna med biffsjy. 
Varm opp, sett fyr på (eller bare kok det ned til en spiseskje omtrent). 
Rør inn smør i firkanter (og kanskje en fløteskvett)
Passer til: 
Biff 




COGNACSAUS 

Smør
Cognac
Ha to, tre spiseskjeer konjakk i en kjele. 
Kok opp. 
La det putre i et lite minutt før du tar platen av varmen. 
Ha i 4-6 spiseskjeer smør, en og en, som du pisker inn.
Passer til:  
Oksekjøtt, kjøttkaker, kylling og svin. 




SENNEPSAUS 

Sennep
Crème fraîche
Bland en spiseskje sterk sennep med ca fire spiseskjeer crème fraîche.
Passer til:  
Kjøtt, fisk og kylling. 





DEN ENKLESTE HVITVINSAUSEN 

Hvitvin
Smør
Slå i et halvt glass hvitvin i stekepanna eller langpann du har stekt fisk i. 
Rør inn smør i firkanter (og kanskje en fløteskvett)
Passer til:  
Fisk 




APPELSINSAUS 

Appelsin
Smør
Klem saften ut av en appelsin. 
Kok inn til omtrent en spiseskje. 
Rør inn smør i firkanter (og kanskje en fløteskvett).
Passer til: 
Fisk og and 




STERK SAUS TIL FISK 

Crème Fraîche
Wasabi/pepperrot
Bland sammen et beger Crème Fraîche og smak til med wasabi 
eller revet pepperrot.
Passer til: 
Laks og annen fisk




HEIDI's MATKROK 
 Mvh Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar