mandag 13. oktober 2014

SKOGSGRYTE MED HJORTEKJØTT

Denne gryten lager jeg hver høst her hjemme,
og den smaker like godt hver gang.

Har du tilgang til hjortekjøtt,
så anbefaler jeg høyrygg av hjort til denne gryten.

Potetmos med sellerirot
smaker godt som tilbehør i stede for bare kokte poteter.


INGREDIENSER
ca 4-6 personer

Ca 1400 g kjøtt - høyrygg av hjort
(eller benfritt storfekjøtt, flatbiff, rundbiff eller bog)

2 gul løk i båter
6 gulrøtter i skiver
8 knuste enebær 
Ca 7-8 dl vann
300 g frisk champignon i skiver
1 boks sæter-rømme
2 dl H-melk 
4-6 ss hvetemel
5 ss solbærsaft
Ca 3-4 ts salt
Ca 1 ts pepper


FREMGANGSMÅTE

1. Skjær kjøttet i terniger.

2. Brun kjøttet lett i en stekepanne, og ha det over i en gryte.
Kok ut pannen med litt av vannet mellom hver bruning

3. Løken skjæres i båter, gulrøtter og persillerot i skiver.
Dette brunes lett i pannen før det has over i gryten. 
Enebær knuses og tilsettes i gryten sammen med resten av vannet.etter et oppkok.
La alt stå å trekke i ca 30 minutter.

4. Brun soppen som deretter tilsettes i gryten.

5. Rør sammen rømme, melk og hvetemel som tilsettes i gryten sammen med 
solbærsaft, salt og pepper.

6. La alt koke opp, for så å trekke til kjøttet er mørt, 15-20 minutter
Smak til med salt og pepper

Serveres med nykokte poteter eller potetmos og tyttebær.



Heidi's Matkrok

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar