onsdag 28. januar 2015

KYLLINGFILET m/ søtpotet og brokkolisalat

 Linda Stuhaug som har orginaloppskriften sier: 

"Det er en spesiell miks av ingreidenser, 
og her må ingenting droppes hvis resultatet skal bli bra"

" Dere som ikkje har prøvd denne enda:"
" PRØV og bli overbevist "

Jeg ble desverre ikke overbevist denne gang, men mannen likte det.
Derfor deler jeg denne oppskriften med dere,
så kan dere dømme selv :)

Smaken er som baken, den er fremdeles delt i to !!


INGREDIENSER
2-3 porsjoner

3-4 stk kyllingfilêter
2 stk mellomstore søtpoteter


FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovn på 180 grader. 

2. Skjær kyllingifilêt i passelige biter, og legg på bakepapirkledd langpanne. 

3. Strø gjerne over gode krydder som du liker.
Linda bruker: grovkvernet chilli og hvitløk, pepper og kyllingkrydder.
(skal jeg lage dette igjen, vil jeg gå for salt-pepper-chili og hvitløk)
3. Vask og skrell søtpotetene, skjær i skiver og krydre godt på begge sider. 
Her bruker Linda: grovkverna chilli og hvitløk, pepper og grillkrydder. 
(Jeg hadde valgt salt og pepper)
Fordel over bakepapirkledd langpanne. 

4. Sett brettet med søtpotetskiver i ovnen i 25-30 minutter, følg med underveis. 
Søtpotetene skal bli sprø i kantene, og gylne og myke i midten. 

5. Sett brettet med kyllingfiletene inn i ovnen etter 10 minutter.
Kyllingbitene trenger ikke så lang steketid, så følg med 
at de ikke stekes for lenge.


I mellomtiden  lager du brokkolisalaten !!


BROKKOLI-SALAT 
 2-3 porsjoner

1 stk brokkoli
300 g mager kesam - 1 boks
1 ss eplecider eddik
2-3 ts sukrin+ - evt. annen søtning
Rosiner
Pinjekjerner

FREMGANGSMÅTE

1. Kutt rå brokkoli i små buketter. 

2. Strø over ønsket mengde - masse - rosiner og pinjekjerner. 

3. I en egen bolle blander du sammen mager kesam, sukrin + og eplecider eddik.
Smak til om du vil ha den mer syrlig/søt. 

Bland alt godt sammen.


Komplett måltid med mange smaker

 -----------------------------------------


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar