søndag 29. mars 2015

OSTETERTE MED DRUESALAT

Dette er knallgodt !!
Kosemat hører definitivt med i påsken,
og da påsken nå står for tur, anbefales denne virkelig :)

Retten er ikke vanskelig å lage, 
og følger du oppskriften, blir den garantert vellykket !!

Bare elsker smaken av ost sammen med den knallgode druesalaten :)


INGREDIENSER

Bunn: 

50 g meierismør
150 g hvetemel
1 egg
150 g revet ost - cheddar eller jarlsbergost


Fyll:

2 dl kremfløte
3 egg - skill plommer og hviter
250 g revet ost
1 ts hvetemel


FREMGANGSMÅTE

Bunn: Begynn med å rive osten.
Til bunnen smuldres smør i mel, ha i et pisket egg og osten.
Kna sammen til en fast deig.
Hvis den blir for hard, pleier jeg å ha i noen dråper vann.
Ta 3/4 av deigen og klem ut i en paiform, resten skal spares til gitter.


Fyll: Til fyllet, piskes fløten til krem.
Skill plommer og hviter.
Hvitene piskes stive.
Bland pisket krem med eggeplommer, 1 ts hvetemel og ost.
Skjær hvitene forsiktig inn til en jevn masse.
Hell massen over paibunnen.

Smuldre resten av deigen over, 
og stek på midterste rille ved 180 grader i 30 minutter.


Druesalat

1 beger druer - grønne eller blå stenfrie
1 middels stor purre
1 boks lettrømme
1 pk majones

Del druene i to, 
skjær purren i ringer og bland alt.

Her må det slumpes litt.
Noen ønsker "tørr" salat, og noen ønsker mye rømme/majones.
Regelen er like mye rømme som majones.

-------------------------------------------------


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar