mandag 6. april 2015

PØLSEPIZZA - barnas favoritt

 Enkel pizza med få ingredienser !!

Pizzaen var barnas favoritt da de var små,
og jammen er de glad i denne enkle varianten enda :)))
Mannen synes også denne er smakfull,
og det liker jeg, da den er utrolig enkel å lage !!



PIZZABUNN
  1stor bunn
  2 dl lunkent vann
25 gram fersk gjær - eller 1/2 pose tørrgjær
2 klyper salt
  1 ss olivenolje
4-5 dl pizzamel - eller mel til finbakst


FREMGANGSMÅTE

Begynn med pizzadeigen i god tid, hvis du kan. 
1. Rør ut gjæren i lunkent vann og elt inn salt og pizzamel, 
men hold igjen litt av melet for å regulere deigen underveis. 
Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la den elte deigen i 10-15 minutter. 
2. Dekk bollen med plast og la den heve lenge.
3. Hev den til dobbelt størrelse, eller i alle fall i 30 minutter.


TOPPING
Ketshup
500 g middagspølse
1 stk middels purreløk - kan sløyfes
300 g revet ost 
LAG PIZZAEN

1. Ha litt olje på fingrene og trykk ut eller kjevle ut 
deigen til en tynn leiv og legg den på en bakepapirkledd stekeplate.
2. Smør ketshup jevnt over hele pizzabunnen.
3. Skjær middagspølse i skiver og purreløken i ringer, og legg over bunnen.
Topp med revet ost.
4. Stek pizzaen ved ca 250-275 grader 
til den er ferdig stekt.


Server gjerne med ruccola !!

-------------------------------------------------------


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar