mandag 11. mai 2015

NESQUICK-KAKE I LANGPANNE

Er du på jakt etter en luftig, saftig og smakfull sjokoladekake til langpanne,
så må du prøve denne nezquick kaken med kefir...
Kaken kan du absolutt lages både en og to dager før den skal spises :)

Det fine med sjokoladekaker er at de blir saftigere og bedre
for hver dag som går :)


INGREDIENSER

150 g smør
7.5 dl kefir
5 dl sukker
1 ss natron
2 dl Nezquick sjokoladepulver
10 dl hvetemel




FREMGANGSMÅTE

1. Smelt og avkjøl smøret

2. Bland alle ingrediensene sammen i en stor bakebolle, 
og rør til alt er godt blandet.

3. Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne - 30 x 40 cm

4. Stek kaken nederst i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.

5. Avkjøl kaken før den hvelves ut av formen 
og du fjerner bakepapiret.


GLASUR

150 g smør
6 ss Nezquick sjokoladepulver
4 1/2  ts vaniljesukker
450 g melis
evnt 2 - 4 ss melk



1. Smelt smøret til glasuren i en kjele.

2. Ta kjelen av platen og rør i de øvrige ingrediensene.
Synes du glasuren blir litt for tykk, kan den tynnes ut med litt melk.

3. Smør glasuren utover hele kaken,
eller del kaken opp i passe store rektangler når kaken er avkjølt,
og sprøyt sjokoladeglasur over hver bit og pynt med det du måtte ønske.

Sett kakestykkene kjølig til glasuren har stivnet.

Lager du kaken en dag eller to før den skal spises,
må du huske å dekke den godt til med plastfolie, så den ikke tørker ut.

------------------------------------------------------


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar