tirsdag 12. mai 2015

PAI MED BOGSKINKE OG PURRELØK

I dag har jeg laget middag av det jeg hadde tilgjengelig i kjøleskapet.

Som dere ser så ble det pai med bogskinke, purreløk og hvitløk, 
som ble servert med litt grønnsaker til...

Pai er lett å lage og så smaker det bare kjempegodt !!



INGREDIENSER
4 porsjoner

Paibunn

125 g margarin
3 dl hvetemel
2 ss vann

Paifyll

5 stk egg
2 1⁄2 dl melk
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
1/2 boks bogskinke
1 fedd hvitløk - finhakket
1⁄2 stk purre - strimler
Revet hvitost


FREMGANGSMÅTE

1. Lag paideigen først.
Smuldre margarin og mel til en grynete masse uten klumper.
Tilsett vann og kna deigen raskt sammen.
Bruk litt mer mel om nødvendig.
Pakk deigen i litt plastfolie, og legg den i kjøleskapet mens du forbereder resten.

2. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

3. Visp sammen egg, melk, salt og pepper.
Sett til side.

4. Trykk deigen ut i en paiform slik at den er like tykk over alt.
Bruk en gaffel til å prikke bunnen med.

Stor paiform = tynn pai. Liten paiform = tykk pai

5. Sett paiformen midt i stekeovnen og forstek paiskallet i 12-15 minutter,
eller til den begynner å bli gyllen.


6. Ta paiformen ut av stekeovnen.
Ha skinke, hvitløk og purre over bunnen,
før du hell eggeblandingen over og strør osten på toppen.

7. Senk varmen i stekeovnen til 180 grader, og stek paien midt i ovnen i 25-30 minutter,
eller til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en fin, gyllenbrun farge.

8. Server paien nystekt eller lun, gjerne med en god, frisk salat ved siden av.


Du kan ha i hva du måtte ønske...
Pølse- eller kjøttrester i terninger, og masse forskjellige grønnsaker smaker godt. 
Husk å forvelle harde grønnsaker som løk og brokkoli. 

--------------------------------------------------

HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar