torsdag 6. august 2015

FOCACCIA i muffinsformer


Focaccia blir stort sett bakt i stor langpanne,
derfor har jeg tenkt å prøve å ha de i muffinsformer i stede...

Har du focaccia og aioli, trenger du faktisk ikke noe mer.
Men focaccia passer ypperlig til supper, gryteretter og deilig grillmat også.

Du kan gjerne fylle de med små pølse eller skinkebiter,
da blir de et lite måltid i seg selv.


//bildet er lånt fra bloggen idèfull//


DEIG
12 store muffinsformer

500 g hvetemel
1/2 pk gjær
1/2 ss honning
4 ,5 dl vann
1 liten neve soltørkede tomater - finkuttet



OLJEBLANDING

1 dl olivenolje
1 fedd hvitløk
1/2 ts timian
1/2 ts rosmarin
1/2 ts basilikum
1/2 ts oregano
Maldonsalt



FREMGANGSMÅTE

1. Bland alle ingrediensene og la heve ca 30 minutter.

2. Mens deigen hever, blander du sammen hvitløk, olje og krydderet. 

Deigen skal være svært løs. 

3. Fordel så deigen i muffinsformene, og la heve i nye 30 minutt.

4. Stikke et hull med fingeren i hver focaccia, og fordel oljeblandingen over hvert hull. 

Tilslutt litt Maldonsalt.


Focaccia i muffinsformer steker du på ca 210 grader i ca 10-15 min. 



Raust med olje under steking, skaper en litt sprø skorpe,

samtidig som kjernen forblir myk – og smakfull... 


Mmmm…
------------------------------------------

HEIDI'S MATKROK
Mvh Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar