mandag 5. september 2016

KROKANKAKE

Denne kaken har jeg aldri bakt og aldri smakt,
men den skal være kjempegod.

Oppskriften har jeg lånt fra den superflinke Tanja Foss med bloggen Mat fra bunnen

Jeg har heller aldri prøvd meg på dette høye sukkerbrødet,
men en gang må bli den første.

Kaken har jeg nå laget og satt i kjøleskapet,
og der skal den få godgjøre seg til i morgen, for da er det
en spesiell dag her i huset :)




HØYT SUKKERBRØD

5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel...
1 ss eddik
2 ss vann
2 ts bakepulver


FREMGANGSMÅTE

Lag eggedosis. 
Ha så i eddik og vann og visp rundt. 
Tilsett det tørre og visp godt inn. 
Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35-40 minutt.



SMØRKREM

250 g smør
125 g sukker
0,5 dl vann

FREMGANGSMÅTE

Piske smør og sukker hvitt
Bland så forsiktig inn 0,5 dl lunket vann



VANILJEKREM 

4 stk eggeplommer 
0,5 l melk
25 g maizenna
1 stk vaniljestang 
125 g sukker

FREMGANGSMÅTE

Kok opp melk med vaniljestang.
Bland eggeplommer sukker og maizenna i en skål, 
slå over litt av den varme melken . 
Tøm så alt over i gryta og varm opp til det tykkner rør hele tiden.
Begge kremene må ha samme temperatur før de blandes,
hvis ikke vil det skille seg når de blandes sammen.



KROKAN

75 g smør 
160 g hakkete mandler
320 g sukker

FREMGANGSMÅTE

Smelt smøret i en panne.
Tilsett så de hakkede mandlene og sukkeret.
Smelt dette til krokan og tøm ut til avkjøling på et smurt bakebrett.
Knus til biter i kjøkkenmaskin når det er blitt kaldt.



PYNT KAKEN

1. Del kakebunnen i 3
2. Dynk godt med melk på hvert lag.
3. Smør krem over lagene og strø litt krokan over. 
4. Legg så på toppen av kakebunnen og smør krem over og langs kantene. 
5. Dekk med krokan både oppå og på sidene. 

Syns du det er vanskelig å dekke sidene kan du velge å ha bare oppå.

Kaken har vist godt av å stå en dag eller to i kjøleskapet før servering. 
Så nå gjenstår det bare å se om den faller i smak :)

Krysser fingrene og håper det beste :)




Takk for at du tittet innom
HEIDI'S MATKROK


2 kommentarer: