onsdag 9. juli 2014

SUKKERFRI SNICKERSKAKE

 Dette er en oppskrift fra Linda Mari Stuhaug
 
Kaken er sukkerfri, glutenfri og uten egg.
Oppskriften er enkel, så denne kan ALLE klare å lage !!


INGREDIENSER

Snickersbunn

180 g salte peanøtter
80 g havregryn
7- 10 stk store, saftige dadler - 140 g uten stein
2 ss sukrin gold - eller annen søtning
 ___________________________________________________
 

Væske:
10-15 g smelta smør - eller 3-4 ss vann


FREMGANGSMÅTE

Ha alle ingrediensene utenom væske, i en foodprosessor. 
Kjør til en jevn, smuldrette masse - og juster med væske helt på slutten. 
Kjenn på massen - den skal akkurat kunne formes med hendene. 
Press ned i en bakepapirkledd form 
og sett i fryseren mens toppingen lages - min form var ca 20 x 30 cm
 

INGREDIENSER

Sjokolade-karamell topping 

2 dl vikingmelk - evt. fløte 
2 ss sukrin
2 ss sukrin gold - går også med bare sukrin
15 g yaconsirup - evt. annen sirup eller honning
12 g smør


_________________________________
 


25 g sukkerfri  mørk sjokolade - kan også bruke lys eller hvit
En neve salte peanøtter


Litt malddon salt - over fyllet om du ønsker det



FREMGANGSMÅTE
MICRO

Bland sammen alle ingrediensene utenom sjokoladen.
Bland i en stor bolle som tåler sterk varme, og sett i mikroen på 800 - 1000 Watt. 
Etter 5 minutter tar du bollen ut og rører litt. 
Sett den deretter inn igjen til du får en tykk, karamell-farget masse. 
Dette kan ta litt tid, og vil variere fra micro til micro, så følg med underveis.
Ikke ha for lenge inni microen på slutten, da den plutselig tykner.


FREMGANGSMÅTE
KASSEROLLE

Hell alle ingrediensene oppi en kasserolle, og bland sammen.
Sett platetoppen på middels til høy teperatur, og pass på mens det koker opp.
Skru så ned temperaturen, men det skal fremdeles koke. Jeg hadde på styrke 5.
Etter ca 20 minutter, bør du begynne å passe på.
Massen tykner mer og mer, og temperaturen må skrus ned litt etter litt.
På min platetopp kokte massen i 20-25 minutter på styrke 5,
og deretter på 4 og 3etter som massen ble tykkere.
Jeg har induksjonstopp


Når massen er ferdig, tilsetter du valgfri sjokolade, og rører godt så alt smelter sammen. 
Ha oppi en neve nøtter, bland godt og smør deretter utover snickersbunnen.
Sett i fryseren for avkjøling. 

Den er spiseklar etter et par timer
i fryseren...

Jeg har delt min kake i 12 like biter,
men her kan du trygt dele den opp i f.eks. 24 passe biter :)


Linda anbefaler å oppbevare snickerskaken i fryseren.
 Hun mener konsistensen definitivt er best når den kommer rett derfra.

 La den gjerne stå noen minutter i romtemperatur før servering,
Står kaken for lenge i varmen, blir kaken myk og dette går utover smaken. 


Kaken min var like god etter 4 uker i fryseren,
så denne kan trygt lages før den skal brukes til en spesiell anledning.


____________________

1 kommentar:

  1. Reagere på denne sukkerfrie snickerskaka med dadler ? da er ikke kaka lenger sukkerfri ...For dadler har en mengde med sukker

    SvarSlett