fredag 19. september 2014

HVA INNEHOLDER FRUKT OG GRØNNSAKER






Ananas Ananasfrukten er aromatisk, smakfull og kalorifattig. Som i de fleste andre frukter inneholder ananas også antioksidanten vitamin C, som beskytter cellene i kroppen mot skader. Husk at ananas ikke skal lagres, de er ferdig modnet når de plukkes og modnes ikke videre på kjøkkenbenken.

Eple
Epler inneholder pektin, et oppløselig fiber som virkelig får fart på fordøyelsen. Fiber bidrar dessuten til å gi økt metthetsfølelse samtidig som blodsukkeret holder seg mer stabilt. Regelmessig inntak av epler legger forholdene til rette for godt humør og god konsentrasjon. De fleste vitaminene sitter rett under skallet, så når epler juices følger alle vitaminene med.

Pære Pærer inneholder pektin, et oppløselig fiber som er bra for fordøyelsen og som regulerer blodsukkeret. I pærer finnes litt av de fleste vitaminer og mineraler.

Gulrot
Gulrot inneholder mye fiber sammen med antioksidanten betakaroten. Betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen – og gulrot regnes som vår viktigste vegetabilske vitamin A-kilde. Vitamin A er viktig både for syn, hud og slimhinner. Gulrot inneholder også små mengder viktige mineraler som kalium og kalsium, og er meget kalorifattig.

Appelsin
Det høye innholdet av vitamin C gjør appelsin til en av de viktigste kildene til denne antioksidanten. Appelsiner bør skrelles før de brukes i juice for å unngå den bitre smaken skallet har.

Stangselleri
Stangselleri er rik på fiber og er, som de fleste andre grønnsaker, kalorifattig og veldig næringsrik. Stangselleri inneholder mye kalium, som spiller en viktig rolle for god muskelfunksjon og muskelsammentrekninger. I tillegg inneholder stangselleri små mengder andre næringsstoffer.

Melon Melon inneholder lite sukker per 100 gram, til tross for den utpregede søte smaken. I juicer brukes melon ofte som søtningsmiddel og som tørsteslukker. Melon er utmerket slankemat og inneholder små mengder av en rekke vitaminer og mineraler.

Kiwi Kiwi er en C-vitaminbombe, og inneholder til og med litt mer vitamin C enn appelsin. Vitamin C er viktig for dannelsen av kollagen i huden, og hjelper huden din til å bevare sin elastisitet og ungdommelighet. Kiwi kan dessuten bidra til å styrke immunforsvaret ditt - vitamin C er nemlig en kraftig antioksidant. Kiwi er proppfull av fiber og hjelper deg til en god fordøyelse.

Mango
Mango inneholder ulike vitaminer, mineraler og antioksidanter. Særlig kjent er mango for sitt høye innhold av betakaroten eller vitamin A, også kalt øyets vitamin. Hvis du først har blitt hekta på den søte, aromatiske og lett krydrede smaken av en fullmoden mango, blir du garantert hekta for livet. Kanskje det er på tide å finne ut hvorfor mango er verdens mest spiste frukt?

Lime og sitron Skallet på sitrusfrukter inneholder fytostoffer som kalles limonoider. Disse stoffene er vist å kunne beskytte mot kreft. Det er særlig hovedkomponenten i sitrusskallet som har vist seg å ha denne beskyttende effekten. Lime er i nær slekt med sitronen, men smaken er mer aromatisk og mildere. Lime og sitron egner seg godt i juicen – de tilfører friskhet og balanserer smakene.

Sellerirot
Sellerirot er mineralrik, spesielt på kalium. Den inneholder også mye vitamin B og en del vitamin C.



All informasjon er funnet på nettet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar