Dette er en kake med utgangspunk i den populære Nutellakaken.
Jeg har brukt smør, sukker og kanel mellom lagene,
i stede for nutella.
Dette var mitt første forsøk,
og jeg oppdaget en del ting under veis som må forandres på :)
Så et lite tips fra meg er:
Ikke ha for klissete/løs deig og ikke lag den for stor.
Har du for klissete/løs deig, så får du ikke kjevlet emne tynt nok,
og lager du den for stor - så blir den rett og slett FOR STOR :)))
Jeg har brukt smør, sukker og kanel mellom lagene,
i stede for nutella.
Dette var mitt første forsøk,
og jeg oppdaget en del ting under veis som må forandres på :)
Så et lite tips fra meg er:
Ikke ha for klissete/løs deig og ikke lag den for stor.
Har du for klissete/løs deig, så får du ikke kjevlet emne tynt nok,
og lager du den for stor - så blir den rett og slett FOR STOR :)))
//bildene jeg har satt sammen, er lånt fra nettet//
FREMGANGSMÅTE
1. Del bolle eller pizzadeigen du velger å bruke,
i fire like store emner, og kjevle hvert emne ut i fire like store sirkler.
2. Legg første sirke på en bakepapirkledd stekeplate.
Smør over mykt, romtemperert smør og dryss over 2 ss sukker og 1 ss kanel.
Gjenta dette med lag to og tre, før du til slutt legger over den fjerde og siste sirkelen.
Du har nå en fin, rund kake med kanelfylt deig i fire lag på
stekeplaten.
3. Marker en sirkel på midten av kaken ved å presse lett ned
med et glass eller fat.
Skjær fra ytterkanten
av sirkelmerket på midten av kaken, og ut til kanten.
Da får du disse remsene
som skal tvinnes sammen.
4. Start så med å tvinne to og to remser fra hverandre
og fest dem godt
sammen i enden (se bilde 4)
Gjenta slik rundt
hele kaken, og husk å
ha litt luft mellom remsene,
Etterheving og steking:
1. Ikke la stjernekaken etterheve for lenge.
Da blir det flettede mønsteret på kaken, mindre tydelig
2. Pensle med egg som er pisket lett sammen med
litt melk.
Stek stjernekaken midt i ovnen,
på den temperaturen som er oppgitt i oppskriften du har valgt å bruke.
Jeg har brukt DENNE oppskriften, og min stjernekake ble stekt på
240 grader i 10 - 14 minutter
Deigen min ble litt for løs, så kaken fløt liksom litt utover,
men kaken smakte kjempegodt og var luftig og fin.
Fremgangsmåten og resultatet er hvertfall notert,
så neste gang denne skal bakes, skal den ta seg finere ut på bildet :)
--------------------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar