søndag 15. februar 2015

VERDENS BESTE BOLLER

...om det er tilfelle vet jeg ikke,
men disse bollene  ble både luftig og smakfulle :)

Jeg har glemt å kjøpe kremfløte,
så ingen fastelavensbollebilder fra meg :)



INGREDIENSER

8 dl melk
100 g gjær
250 g smør
Ca 1 kg mel
200 g sukker
1 ts kardemomme 
1 ts hornsalt - kan erstattes med bakepulver


FREMGANGSMÅTE

1. Melk og gjær varmes til 40 grader - litt varmere enn hånden din.

2. Smelt smøret. 

3. Bland alt det tørre og tilsett det våte og elt godt.

4. Hev så deigen i minimum 30 minutter

5. Bak ut på kjøkkenbenken, og lag passe store boller.

6. Sett dem på bakepapirkledd langpanne og hev 20 - 30 minutter.


Stekes så på 250 grader i 8 - 10 minutter.

Pass på, det går fort når de først begynner å bli gylden på toppen !!


OBS
Bruk gjerne litt ekstra hvetemel hvis deigen blir for bløt.
Ta da litt hvetemel i hendene og kna deigen i bollen til deigen slipper bollen.

--------------------------------------------


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar