I dag har jeg laget pesto.
Den ble nydelig fin på farge og smaker deilig.
INGREDIENSER
1 stor bunt frisk basilikum
2 ss ristede pinjekjerner
3 stk hvitløkfedd
ca. 1 dl olivenolje
50 g revet parmesan
2 ss ristede pinjekjerner
3 stk hvitløkfedd
ca. 1 dl olivenolje
50 g revet parmesan
Salt & Pepper
FREMGANGSMÅTE
1. Rist pinjekjernene lett i en panne.
OBS
Å ”riste” pinjekjerner betyr å ha dem i en tørr stekepanne på middels
varmetil de begynner å ta farge og gi fra seg lukt og smak...
Enkelt, sier du ?
Jada, men du må følge med hele tiden.
Plutselig er nemlig pinjekjernene svidde – og da er alt håp ute.
Tipset er å ikke forlate stekepanna.
Se på pinjekjernene helt til du tar dem av panna.
Husk også at du tar dem ut av panna – eller kan de fortsette å steke og svi seg.
2. Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner - i en food-processor,
morter eller med en stavmikser.
2. Tilsett olje - i en tynn stråle under kjøring.
3. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar