søndag 27. juli 2014

KOTELETTER MED FLØTE - STEKT I OVNEN

Kotteletter i ovn er virkelig å anbefale !!

Dette er en super søndagsmiddag, enten en skal ha gjester eller ikke.
Kottelettene blir utrolig mør, og smaken av sausen 
er bare helt himmelsk.


INGREDIENSER


Koteletter
Salt
Peppermix
Gulrøtter - kuttes i passe biter
Løk - skjær i båter
Smør
Kremfløte

FREMGANGSMÅTE

1. Legg kotelettene i en ildfast form.
Kryddre med salt og peppermix og legg en liten smørklatt på hver kotelett.
Ha over aluminiumsfolie, og sett i stekeovn  
180 grader i ca 1 time.



2. Fjern så  aluminiumsfolien og fyll på med gulrøtter og løk, 
evt litt mer smør.
Stek så videre på 200 grader i ca 45 minutter.

3. Hell fløte over koteletter og grønnsaker og stek videre på 225 grader.
La så dette stå å godgjøre seg i 10 - 20 min.


Server med kokte poteter og tyttebærsyltetøy.


OBS:
 Bruk kremfløte, det gir best resultat,
 og bruk så mye at kotelettene dekkes helt med fløten.



3 kommentarer:

  1. Denne her er helt himmelsk. 🤩

    SvarSlett
  2. Den her oppskriften har blitt brukt i flere år hos meg nå, elsker den!! ��

    SvarSlett
  3. Ikke steke i panne litt først?

    SvarSlett