mandag 28. juli 2014

BANAN - en allsidig frukt

_________________________________________________________

VARM BANAN MED GODT FØLGE

INGREDIENSER

Bananer - kuttes i passe biter
Honning -  gjerne akasiehonning
Kokesjokolade - sukkerfri hvis du ønsker det litt sunnere 
Salte nøtter - peanøtter, cashewnøtter, mandler osv...

FREMGANGSMÅTE

Steikes til sjokoladen begynner å smelte - på ca 180 grader i ovn

Dagens dessert klar for steikeovnen,,,,,,banan, honning, kokesjokolade å salte nøtter,,,,,steikes til sjokoladen begynner å smelte på ca 180 grader,,,,,serveres med Vanilje is,,,,,,,,,,snadder,,,,å en fin måte å bruke opp bananene på
//bildet er lånt fra nettet//

Serveres sammene med is !!
________________________________________________________________________

FROSSEN BANAN  PÅ PINNE

INGREDIENSER

Bananer - del i to eller tre
Smeltet sjokolade - gjerne sukkerfri
Valgfri strøssel - kokos, hakkede nøtter, knust M&M, tuttifrutti...
Ispinner - fås kjøpt hos Panduro

Det gikk godt an å bruke store sugerør delt i to også :)))




FREMGANGSMÅTE

Del bananer i 2 eller 3, og stikk inn en ispinne i hver av bitene.
Smelt sjokolade og bre som et lag rundt hele bananen
Ha over ønsket strøssel,  og putt i fryseren til
 bananen er frossen og blitt til is.


Kan tine en stund før de spises !!
_____________________________________________________

BANAN SOFT IS

INGREDIENSER

Banan - helst godt modne for søtsmakens skyld
Melk

IKEA har disse geniale fryseposene

FREMGANGSMÅTE

Banan -  kuttes i små biter
Legges i poser i fryseren til bitene er frossen - se bildet over
Ta ønsket mengde ut av fryseren, og la tine ca 10-15 minutter.
Kjør så i blender til softis konsistens.

Melk kan være fint for å justere konsistensen,
eller hvis blenderen sliter litt.

Du må kanskje stoppe og skrape ned fra kantene innimellom.

Serveres med en gang !!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar