Lei av stekesprut og tørt kjøtt ?
Da må du prøve langtidsstekte nakkekoteletter i stekeovn.
Tilbehøret varierer du etter hva du ønsker,
og hvor mye du vil gjøre utav det ut fra hvilke dag det er og om du har gjester.
Som en vanlig hverdagsmiddag,
falt valget mitt denne gangen på ris med kokte gulrøtter, brokkoli, blomkål og brun saus.
Hadde sky fra kotelettene i sausen, som gjør sausen ekstra god.
Her bruker du saus etter eget ønske.
Hadde sky fra kotelettene i sausen, som gjør sausen ekstra god.
Her bruker du saus etter eget ønske.
På en lørdagskveld hadde jeg gjerne tatt brokkoli, stekt champignon og løk,
med fløtegratinerte poteter m/ hvitløk.
INGREDIENSER
Nakkekoteletter
Gulrøtter
Brokkoli
Gulrøtter
Brokkoli
Blomkål
Ris
Salt og pepper
Smør eller olje
Ris
Salt og pepper
Smør eller olje
Vann
FREMGANGSMÅTE
1. Forvarm ovnen til 120 grader.
Smør inn en stor ildfast form med
olje eller smør.
Tips for å spare oppvask
Legg et stort stykke
aliminiumsfolie på en stekebrett,
og brett opp kantene på folien slik at
væsken ikke søler til brettet .
Når maten er ferdig, bretter du ganske
enkelt sammen folien og kaster denne i søpla.
2. Gi de romtempererte kotelettene et lett dryss med salt og pepper
og fordel kotelettene utover formen.
og fordel kotelettene utover formen.
3. Kotelettene skal nå ligge å kose seg i ovnen i ca. 3 timer.
Det
eneste du trenger å gjøre er å helle om lag 0,5 dl vann i formen
1 time
ut i steketiden.
4. Når det gjenstår 25 minutter av steketiden,
kan du begynne å tilberede risen og de valgte grønnsakene.
5. Kutt rønnsakene i passe biter, og kok grønnsakene et par minutter rett før
kjøttet og risen er ferdig.
Gønnsakene skal være litt harde og crispy.
Hell av vannet.
6. Anrett på fat og server med det samme.
-----------------------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar