lørdag 2. mai 2015

LANGTIDSSTEKTE NAKKEKOTELETTER I STEKEOVN



Lei av stekesprut og tørt kjøtt ? 
Da må du prøve langtidsstekte nakkekoteletter i stekeovn.

Tilbehøret varierer du etter hva du ønsker,
og hvor mye du vil gjøre utav det ut fra hvilke dag det er og om du har gjester.

Som en vanlig hverdagsmiddag, 
falt valget mitt denne gangen på ris med kokte gulrøtter, brokkoli, blomkål og brun saus.
Hadde sky fra kotelettene i sausen, som gjør sausen ekstra god.
Her bruker du saus etter eget ønske.

På en lørdagskveld hadde jeg gjerne tatt brokkoli, stekt champignon og løk,
med fløtegratinerte poteter m/ hvitløk.



INGREDIENSER

Nakkekoteletter
Gulrøtter
Brokkoli
Blomkål
Ris
Salt og pepper
Smør eller olje
Vann


FREMGANGSMÅTE

1. Forvarm ovnen til 120 grader. 
Smør inn en stor ildfast form med olje eller smør. 

Tips for å spare oppvask
Legg et stort stykke aliminiumsfolie på en stekebrett, 
og brett opp kantene på folien slik at væsken ikke søler til brettet . 
Når maten er ferdig, bretter du ganske enkelt sammen folien og kaster denne i søpla.

2. Gi de romtempererte kotelettene et lett dryss med salt og pepper
 og fordel kotelettene utover formen.

3. Kotelettene skal nå ligge å kose seg i ovnen i ca. 3 timer. 
Det eneste du trenger å gjøre er å helle om lag 0,5 dl vann i formen 
1 time ut i steketiden.

4. Når det gjenstår 25 minutter av steketiden,
kan du begynne å tilberede risen og de valgte grønnsakene.

5. Kutt rønnsakene i passe biter, og kok grønnsakene et par minutter rett før kjøttet og risen er ferdig. 
Gønnsakene skal være litt harde og crispy. 
Hell av vannet.

6. Anrett på fat og server med det samme.

-----------------------------------------------------


HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar