mandag 27. april 2015

INDISK KYLLINGSUPPE med karri - eple - ingefær og gulrot

Denne oppskriften kommer opprinnelig fra Trines Matblogg
en fantastisk flink og inspirerende dame.

Enkel og veldig smakfull !! 



INGREDIENSER
tre porsjoner

1/2 løk, finhakket
1 fedd hvitløk - finhakket
ca 1/2 rød chili - finhakket
ca 1 ss revet frisk ingefær
2 gulrøtter - grovt revet
1 eple - grovt revet
ca 2 ts karri
9-10 dl kyllingkraft
1.5 dl matfløte -  eventuelt  kokosmelk (som jeg sverger til)
 2-3 stk kyllingfileter
Hvit nykvernet pepper
  Salt
Frisk koriander - hakket


 FREMGANGSMÅTE

1. Hakk opp og riv som angitt ovenfor, slik at du har alt klart 
før du setter i gang.
2. Start med å frese løk, hvitløk, chili og ingefær i litt smør eller nøytral olje 
på middels varme, til løken blir blank og myk.

3. Tilsett gulrøtter, epler og karri og la dette surre med et minutt, 
før du tilsetter kyllingkraften og kokosmelken. 

Bruker du fløte sier oppskriften at du skal tilsette denne helt på slutten 
sammen med kyllingbitene, men jeg ville latt den 
koke med uansett.

4. Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter.

 I mellomtiden gjør du klar kyllingen.

5. Del filetene i to på langs, og del hver av disse bitene i to, 
slik at du får omtrent jevn størrelse på bitene. 

6. Stekes i litt smør på middels varme, til du får en fin stekeskorpe på begge sider. 
Krydre med bittelitt salt og litt nykvernet hvit pepper underveis. 
La filetene hvile i pannen til de er gjennomstekte.

7. Skjær filetene deretter opp i passe biter. 
Du kan selvsagt benytte grillet kylling istedet.
8. Tilsett kyllingbitene i suppegryta og gi suppen et lett oppkok.
 
9. Smak til med mer salt og hvit pepper (om nødvendig) 
og strø finhakket koriander over før servering
om ønskelig.


Suppen ble serverte med det Tyrkiske brødet - PIDE
som du finner oppskrift av her

Smakte meget godt !!
Vell Bekommen

---------------------------------------------


 HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar