søndag 26. april 2015

PIDE - TYRKISK BRØD

 For noen år siden var jeg og min datter i Tyrkia.
Vi fikk servert dette Tyrkiske brødet PIDE som en slags forrett,
rett fra ovnen.

Som tilbehør, serverte de hvitløksmør eller hvitløksdressing. 
Alle spisestedene hadde sin egen vri...

De er kjempegode, og det er nok de sorte nigellafrøene 
som gir den spesielle smaken, som jeg desverre ikke fikk tak i denne gangen :(



INGREDIENSER
  2 brød

3 dl lunken vann
50 g gjær
1/2 ss sukker
450 g hvetemel
1 ts salt
 
2 ss semulegryn til utbaking
1 egg
1 ts sukker
1 ss olivenolje
2 ss sesamfrø
1/2 ss nigellafrø 


FREMGANGSMÅTE

1. Rør sammen vann, gjær og 1/2 ss sukker .
La dette stå og gjære seg litt. 

2.  Bland saltet i melet og rør inn vesken.

3. Kna til deigen føles jevn og ikke fester seg til fingrene.

4. Dekk den med plastfolie og la den stå lunt i ca 30 minutter.
Sett stekeovnen på 250 grader.
5. Dryss semulegryn på bakebenken, del deigen i to og kjevle ut 2 brød.


 6. Brødene skal være som vist på bildet, avlange og ca 25 cm.
Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett.

7. Dekk til brødene, og la de heve i ca 10 minutter på et lunt sted.

8. Bland sammen egg, sukker og olje, og hell litt av blandingen på hvert brød,
før du pensel det utover.

9. Lag så et rutet mønster med fingertuppene.

  10. Strø over frøene og stek brødene midt i ovnen

11. Etter ca 6 minutter, åpner du døren og kaster inn litt vann - 0,5 dl
Stek så brødene ytterligere 6 minutter, eller til de er stekte
og gylldenbrune.


 Brødene smaker best nystekte, servert med hvitløksmør eller aioli.

Brødet er godt til supper og gryteretter,
og egner seg godt til frysing.

------------------------------------------


 HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi

2 kommentarer: