lørdag 26. juli 2014

HJEMMELAGET NAN - BRØD

Indiske retter blir servert med dette nydelige nan-brødet.
Det serveres varmt og nystekt, 
og du kan faktisk spise deg mett bare på dette velsmakende brødet.

Jeg er glad i hvitløk og koriander på nan-brød,
men hva du velger, er helt opp til deg !!


INGREDIENSER
8 stk små eller 2 stk store

500 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sukker
0,5 pk tørrgjær
3 dl yoghurt naturell
4 ss nøytral olje
1 stk egg - romtemperert

TOPPING

Smeltet smør
Evt. koriander/hvitløk
Maldon salt

FREMGANGSMÅTE

Bland mel, bakepulver, salt, sukker og gjær i en bolle. 
Pisk egget. 
Ha i egg, olje og yoghurten og elt til en glatt deig. 
Ha eventuelt i litt mer mel. 
Sett deigen til heving til dobbelt størrelse - ca 1 time.


Sett ovnen på max temperatur og ha grillenelementene på.
Sett stekebrettet inni ovnen, slik at det blir forvarmet - for å få det stekt fort. 

Del deigen i 8 eller 2 emner - store eller små brød. 
Kjevle bitene omtrent en halv centimeter tykk. 
Jeg synes det er litt sjarmerende at de ikke er perfekt i formen.

Stek ett eller to av gangen. 
Legg de på det varme stekebrettet. 
Sett det inn i ovnen på øverste rille og følg med hele tiden. 
De kan blåse seg opp så mye at brødene kommer borti grillelementet, 
da må du sette det ned på midterste rille.

Legg det stekte brødet på rist.
Ta det smeltede smøret og pensle over ca 2 minutt etter at det er tatt ut av ovnen, 
Strø så over maldon salt og hakket koriander. 

Jeg har ikke brukt koriander denne gangen.
Noen ganger får en ikke tak i alle ingredienser, sånn er det bare :)

Ønsker du hvitløks-nan så tar du 1 fedd hvitløk og presser 
og blander i smøret før du pensler på.


 Du kan også elte inn hvitløk og koriander i deigen.
 2-3 fedd hvitløk  - presset
1 stk potte fersk koriander - kuttet


 Jeg liker ideen om å legge ETT stort brød på ei fjøl...
Da kan alle rundt bordet rive biter av det. 

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar