onsdag 9. april 2014

Flesk og duppe

Her snakker vi HUSMANNSKOST dere !!
Hvem har vel ikke smakt dette en eller annen gang ?
Min bestemor laget verdens beste variant, men har desverre ikke hennes oppskrift.

Her er derimot en oppskrift jeg har
leitet meg frem til på nettet.



//bilder lånt fra google//

INGREDIENSER
til 4 personer

400 g salt sideflesk - av god kvalitet 
200 g god bacon
1 liter h-melk
1 kg ferdig kuttet kålrot
180 gr smør
60 g hvetemel 
1/3 revet muskatnøtt
salt og pepper
Samt smør og nøytral olje til steking. 

//bildet lånt fra google//

FREMGANGSMÅTE

Skrell poteter og kålrabi
Del kålrabien i grove terninger. 
Sett poteter og kålrabi til koking i hver sin kjele - ikke salt i kålrabien
Kutt flesk og bacon i 3-4 mm skiver, og brun dem i litt olje og smør 
på middels lav temperatur til de er gode og brune. 
Kok ut pannen med litt vann og spar dette. 
Ha melken i en kjele, tilsett revet muskat og nymalt sortpepper
Varm opp til kokepunktet. 
Smelt 80 g smør i en tykkbunnet kjele, tilsett 60 g hvetemel og fres dette 2 min. 
Spe så med den varme melken ved kraftig pisking til glatt og slett saus. 
Tilsett kraften fra pannen. 
La sausen koke 3-4 min og smak til. 
Ha i bacon og flesk og la det småputre ytterligere 5 min. 
Når kålrabien er ferdig kokt,
 lar du den dampe av seg vann noen minutter og moser den grovt. 
Pisk inn 100 g smør og smak til med salt og pepper. 

Serveres med nykokte poteter !!

//bildet lånt fra google//


Dette må da være en skikkelig søndagsmiddag
etter en god fjelltur !!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar