Her snakker vi HUSMANNSKOST dere !!
Hvem har vel ikke smakt dette en eller annen gang ?
Min bestemor laget verdens beste variant, men har desverre ikke hennes oppskrift.
Her er derimot en oppskrift jeg har
leitet meg frem til på nettet.
Min bestemor laget verdens beste variant, men har desverre ikke hennes oppskrift.
Her er derimot en oppskrift jeg har
leitet meg frem til på nettet.
//bilder lånt fra google//
INGREDIENSER
til 4 personer
400
g salt sideflesk - av god kvalitet
200 g god bacon
1 liter h-melk
1
kg ferdig kuttet kålrot
180 gr smør
60 g hvetemel
1/3 revet
muskatnøtt
salt og pepper
Samt smør og nøytral olje til steking.
FREMGANGSMÅTE
Skrell
poteter og kålrabi
Del kålrabien i grove terninger.
Sett poteter og
kålrabi til koking i hver sin kjele - ikke salt i kålrabien
Kutt flesk og
bacon i 3-4 mm skiver, og brun dem i litt olje og smør
på middels lav
temperatur til de er gode og brune.
Kok ut pannen med litt vann og spar
dette.
Ha melken i en kjele, tilsett revet muskat og nymalt sortpepper.
Varm opp til kokepunktet.
Smelt 80 g smør i en tykkbunnet kjele,
tilsett 60 g hvetemel og fres dette 2 min.
Spe så med den varme melken
ved kraftig pisking til glatt og slett saus.
Tilsett kraften fra pannen.
La sausen koke 3-4 min og smak til.
Ha i bacon og flesk og la
det småputre ytterligere 5 min.
Når kålrabien er ferdig kokt,
lar du den dampe av
seg vann noen minutter og moser den grovt.
Pisk inn 100 g smør og
smak til med salt og pepper.
Serveres med nykokte poteter !!
//bildet lånt fra google//
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar