torsdag 8. mai 2014

Røstipoteter med løk

Som tilbehør til en middag, så blir det ofte ris, pasta eller vanlig kokte poteter.
Røstipoteter er mye mer spennende, og gjør hverdagsmiddagen
mer attraktiv for både store og små :)


INGREDIENSER

12 stk mellomstore poteter
1 stk mellomstor løk
1 ts salt
1/2 ts pepper
Smør til steking 

 POTETENE TREKKER TIL SEG SMØRET DET BLIR STEIKT I 
SÅ DET BLIR BEST DERSOM DU BRUKER 
MEIERISMØR

//bildet lånt fra nettet//

FREMGANGSMÅTE

Klem gjerne ut en del av vannet i poteten etter at den er raspet. 
Legg den så over i en bolle.
Så raspes eller finhakkes løken som blandes sammen med potetene
sammen med salt og pepper.
Poteten er nå klar til å stekes, og du kan enten lage røstien i en stor stekepanne, 
eller porsjons størrelse i liten stekepanne. 
Røstien skal uansett etterstekes i ovnen.
Ha godt med smør i stekepannen på middels tempertur 
og dekk stekeflaten med den raspede poteten i ca 2 cm tykkelse. 
Press godt ned med stekespade og stek i ca 4-5 minutter til den har fått en fin farge.
Bruk så en tallerken eller et lokk til å snu den for så å la den steke like lenge på den andre siden. Husk å tilsett mer smør da poteten mest sannsynlig har trukket til seg det du hadde i først.
Legg så røstien på et stekebrett med bakepapir
og sett de så i ovnen på 210 grader 
i ca ti minutter.

//bildet lånt fra nettet//

Røsti potetene er nå klar for servering !!
Passer ypperlig til stekt kjøtt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar