Som tilbehør til en middag, så blir det ofte ris, pasta eller vanlig kokte poteter.
Røstipoteter er mye mer spennende, og gjør hverdagsmiddagen
mer attraktiv for både store og små :)
Røstipoteter er mye mer spennende, og gjør hverdagsmiddagen
mer attraktiv for både store og små :)
INGREDIENSER
12 stk mellomstore poteter
1 stk mellomstor løk
1 ts salt
1/2 ts pepper
Smør til steking
POTETENE TREKKER TIL SEG SMØRET DET BLIR STEIKT I
SÅ DET BLIR BEST DERSOM DU BRUKER
MEIERISMØR
SÅ DET BLIR BEST DERSOM DU BRUKER
MEIERISMØR
//bildet lånt fra nettet//
FREMGANGSMÅTE
Klem gjerne ut en del av vannet i poteten etter at den er raspet.
Legg den så over i en bolle.
Så raspes eller finhakkes løken som blandes sammen med potetene
sammen med salt og pepper.
Poteten er nå klar til å stekes, og du kan enten lage røstien i en stor stekepanne,
sammen med salt og pepper.
Poteten er nå klar til å stekes, og du kan enten lage røstien i en stor stekepanne,
eller porsjons størrelse i liten
stekepanne.
Røstien skal uansett etterstekes i ovnen.
Ha godt med smør i stekepannen på middels tempertur
og dekk
stekeflaten med den raspede poteten i ca 2 cm tykkelse.
Press godt ned
med stekespade og stek i ca 4-5 minutter til den har fått en fin farge.
Bruk så en tallerken eller et lokk til å snu den for så å la den
steke like lenge på den andre siden. Husk å tilsett mer smør da poteten
mest sannsynlig har trukket til seg det du hadde i først.
Legg så røstien på et stekebrett med bakepapir
og sett de så i ovnen på 210 grader
i ca ti minutter.
//bildet lånt fra nettet//
Røsti potetene er nå klar for servering !!
Passer ypperlig til stekt kjøtt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar