Det er få ting som slår duften av nybakt eplekake nå på høsten.
Doble gjerne oppskriften og putt i fryseren,
så har du når det dukker opp gjester.
INGREDIENSER
2 ss perlesukker2 stk eple - syrlige
2 stk egg
150 g sukker
50 g smeltet smør
¾ dl melk
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts malt kanel
50 g hakkede mandler
FREMGANGSMÅTE
1. Skrell eplene og ta ut kjernehusene.
Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann - gjerne med litt sitronsaft.
Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann - gjerne med litt sitronsaft.
2. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
3. Bland smør og melk og pisk blandingen inn i eggedosisen.
4. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.
5. Hell deigen i smurt eller papirkledd liten langpanne (20 x 25 cm, gir ca 12 biter)
Dryss 1 ts kanel over deigen.
Dryss 1 ts kanel over deigen.
6. Hell vannet av eplebåtene og legg dem taksteinslagt på deigen
og dryss over resten av kanelen.
og dryss over resten av kanelen.
7. Dryss til slutt over perlesukker og hakkede mandler.
Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter
og serverer den med vaniljeis eller
pisket krem !!
Heidi's Matkrok
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar