fredag 16. januar 2015

MATPAKKEBRØD tilsatt frø

 Herlighet for et lettvint brød å lage !!

Har nok en gang laget Matpakke brødet,
og denne gangen tilførte jeg litt frø, som solsikkekjerner og linfrø.

Jeg har oppbevart brødet i et kjøkkenhåndkle på kjøkkenbenken,
for å bevare den sprø skorpen.

Skorpen holdt seg sprø og fin  i tre dager
og inni var det mykt og saftig.




INGREDIENSER
1 brød i brødform på 2 liter

350 g siktet hvetemel
100 g sammalt hvete - fint
50 g rug - finmalt
½ ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
1 neve solsikkekjærner
1 neve linfrø
1 ts sirup - eller brunt sukker
4 dl kaldt vann




FREMGANGSMÅTE

1. Rør sirupe / brunt sukker ut i vann. 
2. Rør sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle med en sleiv. 
3. Tilsett det våte og rør godt - Bruk gjerne miksmasteren
4. Hell deigen over i en godt smør- smurt brødform.
Har best resultat ved å bruke smør.

Bruk en slikkepott til å fordele deigen jevnt i formen, hvis det er nødvendig.

5. Heve til dobbel størrelse, under et klede - ca. 10 timer 
22–24 °C er fin hevetemperatur. 

6. Stek brødet på stekebrett nederst i ovnen på 200 grader

7. Etter ca. 45 minutter tar du ut brødet og banker på det...
Høres det hult ut, tar du det ut av formen,
og hvis ikke, kan du gi det noen minutter
ekstra i ovnen.

Avkjøl på rist.
---------------------------------

HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar