Herlighet for et lettvint brød å lage !!
Har nok en gang laget Matpakke brødet,
og denne gangen tilførte jeg litt frø, som solsikkekjerner og linfrø.
Jeg har oppbevart brødet i et kjøkkenhåndkle på kjøkkenbenken,
for å bevare den sprø skorpen.
Skorpen holdt seg sprø og fin i tre dager
og inni var det mykt og saftig.
INGREDIENSER
Har nok en gang laget Matpakke brødet,
og denne gangen tilførte jeg litt frø, som solsikkekjerner og linfrø.
Jeg har oppbevart brødet i et kjøkkenhåndkle på kjøkkenbenken,
for å bevare den sprø skorpen.
Skorpen holdt seg sprø og fin i tre dager
og inni var det mykt og saftig.
INGREDIENSER
1 brød i brødform på 2 liter
350 g siktet hvetemel
100 g sammalt hvete - fint
50 g rug - finmalt
½ ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
1 neve solsikkekjærner
1 neve linfrø
1 ts sirup - eller brunt sukker
4 dl kaldt vann
1 ts sirup - eller brunt sukker
4 dl kaldt vann
FREMGANGSMÅTE
1. Rør
sirupe / brunt sukker ut i vann.
2. Rør sammen alle de tørre
ingrediensene i en bolle med en sleiv.
3. Tilsett det våte og rør godt - Bruk gjerne miksmasteren
4. Hell deigen over i en godt smør- smurt brødform.
Har best resultat ved å bruke smør.
Bruk en slikkepott til å
fordele deigen jevnt i formen, hvis det er nødvendig.
5. Heve til
dobbel størrelse, under et klede - ca. 10 timer
22–24 °C er fin
hevetemperatur.
6. Stek brødet på stekebrett nederst i ovnen på 200 grader
7. Etter ca. 45 minutter tar du ut brødet og banker på det...
Høres det hult ut, tar du det ut av formen,
og hvis ikke, kan du gi det noen minutter
ekstra i ovnen.
---------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar