Dette er den aller letteste måten å lage brød på,
i følge Sverre Sætre.
Han kaller det latmannsbakst :)
"Du
rører sammen ingrediensene, og heller deigen over i en brødform.
Lar deigen heve
over natten, og steker i ovnen neste morgenen...
Da har du laget et brød,
uten fysisk å arbeide mer enn maks et kvarter til sammen"
uten fysisk å arbeide mer enn maks et kvarter til sammen"
"Det er nesten så det ikke kan kalles baking
i det hele tatt."
Så om du overhode ikke liker å bake,
så tipper jeg du kommer til å like både fremgangsmåten og resultatet
på dette saftige og gode matpakkebrødet.
så tipper jeg du kommer til å like både fremgangsmåten og resultatet
på dette saftige og gode matpakkebrødet.
INGREDIENSER
1 brød
Brødform på 2 liter
350 g siktet hvetemel
100 g sammalt hvete, fin
50 g rug, finmalt
½ ts tørrgjær
1 ts salt
1 ts sirup - eller brunt sukker
4 dl kaldt vann
350 g siktet hvetemel
100 g sammalt hvete, fin
50 g rug, finmalt
½ ts tørrgjær
1 ts salt
1 ts sirup - eller brunt sukker
4 dl kaldt vann
FREMGANGSMÅTE
1. Rør
sirupen / sukkeret ut i vannet.
2. Rør sammen alle de tørre
ingrediensene i en bolle med en sleiv.
3. Tilsett det bløte og rør godt.
4. Hell deigen over i en godt smurt brødform.
Bruk en slikkepott til å
fordele deigen jevnt i formen, hvis det er nødvendig.
Heve til
dobbel størrelse, under et klede - ca. 10 timer
22–24 °C er fin
hevetemperatur.
5. Stek brødet i stekeovnen på 200 °C.
Etter ca. 45 minutter banker du på brødet... Høres det hult ut,
tar du det ut av formen.
Avkjøl på rist.
----------------------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar