mandag 23. februar 2015

RUNDSTYKKER godt egnet til frysing

Alltid godt å ha rundstykker tilgjengelig i fryseren.
Og disse blir knallgode når de blir 
oppvarmet i ovnen igjen.

Ved rette anledning enten det er når du får gjester, 
eller til en deilig lunsj eller søndagsfrokosten,
lar du bare rundstykkene tine litt på kjøkkenbenken mens ovnen varmes opp.
Så steker du de ved ca 200 grader på varmluft i 3-5 minutter, 
til de er gjennomvarmet.

Og vips, så har du nystekte rundstykker med sprø skorpe !!




INGREDIENSER
ca 24 stk

Trinn 1 
100 gram havregryn
50 gram solsikkekjerner
25 gram linfrø
25 gram sesamfrø
2,5 dl varmt vann

Bland alle ingrediensene godt sammen,
og la blandingen stå på benken til den er lunken eller gjerne enda lengre.

Trinn 2
ca 500 gram hvetemel
150 gram sammalt hvete - fin
200 gram sammalt rug - fin
ca 1 ts havsalt
30 gram fersk gjær - eller 1 pose tørrgjær
3 dl lunken melk
3 dl lunkent vann
1 ts honning


 FREMGANGSMÅTE

 1. Bland ingrediensene til trinn 2 med unntak av litt av hvetemelet i blandingen fra trinn 1. 
Bruk kjøkkenmaskin og kjør deigen i ca 10 minutter,

2. Spe så inn resten av hvetemelet til du får en fin og smidig deig
som såvidt slipper bakebollen, men fremdeles er litt «klissete»

3. Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted
til omtrent dobbel størrelse.
4. Ha litt mel på bakebordet og kna deigen lett sammen slik at den slipper bakebordet. 
5. Del opp deigen i passe emner og trill ut runde eller avlage rundstykker. 
 Disse rundstykkene blir ikke så høye.

 6. Legg rundstykkene på bakepapirkledde stekebrett. 

7. Dekk rundstykkene med et klede, og la de etterheve til omtrent dobbel størrelse.

8. Stekes på nest nederste rille ved ca 220 grader i 13-15 minutter, 
eller til rundstykkene ser passe stekt ut.
 Avkjøles på rist.

 --------------------------------------------------



HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar