...om det er tilfelle vet jeg ikke,
men disse bollene ble både luftig og smakfulle :)
Jeg har glemt å kjøpe kremfløte,
så ingen fastelavensbollebilder fra meg :)
Jeg har glemt å kjøpe kremfløte,
så ingen fastelavensbollebilder fra meg :)
INGREDIENSER
8 dl melk
100 g gjær
250 g smør
Ca 1 kg mel
200 g sukker
1 ts kardemomme
1 ts hornsalt - kan erstattes med bakepulver
FREMGANGSMÅTE
1. Melk og gjær varmes til 40 grader - litt varmere enn hånden din.
2. Smelt smøret.
3. Bland alt det tørre og tilsett det våte og elt godt.
4. Hev så deigen i minimum 30 minutter
5. Bak ut på kjøkkenbenken, og lag passe store boller.
6. Sett dem på bakepapirkledd langpanne og hev 20 - 30 minutter.
Stekes så på 250 grader i 8 - 10 minutter.
Pass på, det går fort når de først begynner å bli gylden på toppen !!
OBS
Bruk gjerne litt ekstra hvetemel hvis deigen blir for bløt.
Ta da litt hvetemel i hendene og kna deigen i bollen til deigen slipper bollen.
--------------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar