Jeg har fått lov å dele oppskrifter fra Adams Matkasse, her på bloggen.
Vi har fått mat hjem på døren fra disse siden før nyttår,
og vi er kjempe fornøyd !!
Jeg har aldri vært så kreativ på fiskeretter,
men fiskerettene fra "Adams Matkasse" er helt fabelaktige.
Lyst til å prøve ut disse oppskriftene og middagsrettene du også ?
og på Instagram som @adamsmatkasse
Jeg har i dag lyst å dele oppskriften på denne fantastisk fiskegryte
EN RØDLIG THAILANDSK CURRYGRYTE
MED LAKS OG INGEFÆR
MED LAKS OG INGEFÆR
INGREDIENSER
Jasminris til 2 personer
1 stk liten gul løk
1 stk liten rød paprika
1/2 stk ingefær (ca 10 cm)
1/2 bunt brokkoli
2 stk hvitløksfedd
1 boks kokosmelk
1 ss rød currypaste
1/2 dl vann
1/2 stk kyllingbuljongterning
1 ts sukker
350 g laksefilèt
1/2 stk lime
Salt
Olje til steking
FREMGANGSMÅTE
1. Kok ris etter anvisning på pakken.
2. Finhakk 1 stk liten gul løk og rens og kutt 1 stk rød paprika i terninger.
Skrell og finriv deretter ingefær ca 10 cm, og kutt 1/2 bunt brokkoli i små buketter.
Strimle også selve brokkolistilken, og legg brokkolibukettene (kun bukettene)
i en skål og spar til punkt 6.
3. Varm opp en vid stekepanne eller stekegryte til middels varme med litt olje.
Stek paprika, løk, brokkolistilker, ingefær og hvitløksfedd (presset) i 3 minutter.
4. Tilsett 1 ss rød currypaste, 1 boks kokosmelk, 1/2 dl vann, 1/2 stk kyllingbuljongterning
og 1ts sukker, og la dette koke i 3-5 minutter.
5. Kutt ca 350 g laksefilèt i terninger på 3x3 cm.
6. Legg laksen og brokkolibukettene ned i gryten, og la det trekke i 4 minutter.
Smak så til gryten med litt salt, og eventuelt 1 ss rød currypaste og saft fra 1/2 stk lime.
Smak på gryten samtidig som du tilsetter dette, så slipper du for sterk smak.
SERVER & NYT !!
Stek paprika, løk, brokkolistilker, ingefær og hvitløksfedd (presset) i 3 minutter.
4. Tilsett 1 ss rød currypaste, 1 boks kokosmelk, 1/2 dl vann, 1/2 stk kyllingbuljongterning
og 1ts sukker, og la dette koke i 3-5 minutter.
5. Kutt ca 350 g laksefilèt i terninger på 3x3 cm.
6. Legg laksen og brokkolibukettene ned i gryten, og la det trekke i 4 minutter.
Smak så til gryten med litt salt, og eventuelt 1 ss rød currypaste og saft fra 1/2 stk lime.
Smak på gryten samtidig som du tilsetter dette, så slipper du for sterk smak.
SERVER & NYT !!
Jeg og mannen gir denne retten treningkast 6
den smakte helt himmels !!
den smakte helt himmels !!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar