onsdag 26. mars 2014

Rødlig thailandsk currygryte med laks og ingefær

Jeg har fått lov å dele oppskrifter fra Adams Matkasse, her på bloggen.
Vi har fått mat hjem på døren fra disse siden før nyttår,
og vi er kjempe fornøyd !!


Jeg har aldri vært så kreativ på fiskeretter,
men fiskerettene fra "Adams Matkasse" er helt fabelaktige.
Lyst til å prøve ut disse oppskriftene og middagsrettene du også ?

Du finner de på nettet HER på Face Book HER
og på Instagram som @adamsmatkasse


Jeg har i dag lyst å dele oppskriften på denne fantastisk fiskegryte 


EN RØDLIG THAILANDSK CURRYGRYTE 
MED LAKS OG INGEFÆR

INGREDIENSER

Jasminris til 2 personer
1 stk liten gul løk
1 stk liten rød paprika
1/2 stk ingefær (ca 10 cm)
1/2 bunt brokkoli
2 stk hvitløksfedd

1 boks kokosmelk
1 ss rød currypaste
1/2 dl vann
1/2 stk kyllingbuljongterning
1 ts sukker

350 g laksefilèt
1/2 stk lime
Salt

Olje til steking


FREMGANGSMÅTE

1. Kok ris etter anvisning på pakken.
2. Finhakk 1 stk liten gul løk og rens og kutt 1 stk rød paprika i terninger.
Skrell og finriv deretter ingefær ca 10 cm, og kutt 1/2 bunt brokkoli i små buketter.
Strimle også selve brokkolistilken, og legg brokkolibukettene (kun bukettene)
i en skål og spar til punkt 6.
3. Varm opp en vid stekepanne eller stekegryte til middels varme med litt olje.
Stek paprika, løk, brokkolistilker, ingefær og hvitløksfedd (presset) i 3 minutter.

4. Tilsett 1 ss rød currypaste, 1 boks kokosmelk, 1/2 dl vann, 1/2 stk kyllingbuljongterning
og 1ts sukker, og la dette koke i 3-5 minutter.

5. Kutt ca 350 g laksefilèt i terninger på 3x3 cm.

6. Legg laksen og brokkolibukettene ned i gryten, og la det trekke i 4 minutter.
Smak så til gryten med litt salt, og eventuelt 1 ss rød currypaste og saft fra 1/2 stk lime.
Smak på gryten samtidig som du tilsetter dette, så slipper du for sterk smak.

SERVER & NYT !!


Jeg og mannen gir denne retten treningkast 6
den smakte helt himmels !!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar