Denne oppskriften gir ca 26 boller
f.eks. 16 m/sjokolade - 10 uten
INGREDIENSER
1100 g mel
1 pk tørrgjær
1 ss Luftigere bakst
200 g sukker
3 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
200 g smeltet smør
6,5 dl lunken melk
2 stk egg
2 poser Freia melkelinser - tilsettes etter heving
FREMGANGSMÅTE
1. Bland alt det tørre først.
2. Ha deretter det smeltede smøret, den lunkne melken og to egg i det tørre.
Vær obs på at deigen blir bløt.
3. Sett deigen til heving i ca 1 time.
4. Vent med å ha i melkelinsene til deigen er ferdighevet.
5. Brukt litt mel/olje til å kna deigen etter hevingen.
1 egg til pensling
Stekes på 220 grader i ca 15 minutter
---------------------------------------------------------
HEIDI'S MATKROK
mvh Heidi
mvh Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar