fredag 18. april 2014

Skumstang med sjokolade

Med sukrinmelis og sukkerfri sjokolade, kan en jo nyte
en stang eller to i påsken... :)


INGREDIENSER
 4 små stenger med sjokoladetrekk
 - ca 30 kcal per stk

1 eggehvite
2 gelatinplater
25 g sukrinmelis m/stevia

 - fås i dagligvarebutikker som ICA MENY
25 g sukkerfri sjokolade 

- eller sjokolade med høyt kakao innhold 86 %

IMG_0121
//bildet er lånt//

FREMGANGSMÅTE

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
Stivpisk eggehviten til du kan snu bollen på hodet, 
tilsett sukrinmelis og pisk forsiktig inn.
Legg de bløte gelatinplatene i en kjele og varm opp til de er helt smeltet, 
du trenger ikke å presse ut alt vannet av dem.
Hell den smeltede væsken over i eggehvitemoussen og pisk forsiktig inn. 
Ha moussen i en sprøytepose eller plastpose med hull i hjørnet 
og sprøyt ut fire små stenger - eller boller om du vil
Sett kjølig 1-2 timer.

Smelt sjokolade i et vannbad og ha over stengene. 
Ha gjerne en tynn sjokoladestrimmel, 
da den bli hard å bite over
når den stivner.

 Skummbolle med sukkerfri sjokoladetrekk
gir ca 30 kcal pr stk.

IMG_0124
//bildet er lånt//

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar