Muffinsene er laget med cottage cheese, fetaost, rødløk og spinat.
Disse er super til lunsj,
og perfekt å ha i
fryseren når lysten eller behovet melder seg.
Inneholder ca 230 kcal pr stk.
Innholdet kan du trikse og mikse med
som du vil,
for det blir absolutt ikke feil å tilsette feks. litt finhakket
skinke,
friske krydderurter eller revet ost.
INGREDIENSER
12 stk
2 stk rødløk
100 g fersk spinat
3 dl sammalt hvete - spelt eller glutenfritt mel
3 dl sammalt hvete - spelt eller glutenfritt mel
2 dl hvetemel - speltmel/glutenfritt
2 ts bakepulver
1 ts salt
200 g kokt skinke
250 g cottage cheese - gjerne mager
4-5 stk egg
0,5-1 dl vann
1 ts salt
200 g kokt skinke
250 g cottage cheese - gjerne mager
4-5 stk egg
0,5-1 dl vann
2 ss olivenolje
100 g fetaost - i blokk
salt & pepper
Gresskar/ eller solsikkekjerner til topping !!
FREMGANGSMÅTE
Finhakk rødløk og spinat.
1. Surr løken blank i en stekepanne med litt
olje, salt og pepper.
Tilsett finhakket spinat mot slutten, så den
såvidt faller sammen.
2. Bland alle tørre ingredienser i
en bakebolle.
3. Visp de våte ingrediensene sammen i en annen bolle,
og
vend så det våte inn i det tørre.
4. Finhakk fetaosten.
Tilsett til slutt de stekte grønnsakene
og fetaosten, og vend alt sammen.
Juster evt konsistensen med mere vann
eller mel.
Bruk et muffinsbrett til å sette muffinsformene i, så de
ikke flyter utover, men holder formen.
Du kan lage egne
muffinsformer av biter av bakepapir.
5. Fordel røra i formene og topp med
gresskarkjerner.
Stekes ved 220 grader i 15-20 min.
Server med en frisk salat, og du har et nydelig måltid !!
Kanskje dette er noe å ta med på påskefjellet ?
NYT
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar