mandag 14. april 2014

Matmuffins med fetaost & spinat

Muffinsene er laget med cottage cheese, fetaost, rødløk og spinat.

Disse er super til lunsj, 
og perfekt å ha i fryseren når lysten eller behovet melder seg. 
Inneholder ca 230 kcal pr stk.
Innholdet kan du trikse og mikse med som du vil,
for det blir absolutt ikke feil å tilsette feks. litt finhakket skinke, 
friske krydderurter eller revet ost. 


INGREDIENSER
12 stk

2 stk rødløk
100 g fersk spinat

 3 dl sammalt hvete - spelt eller glutenfritt mel
2 dl hvetemel - speltmel/glutenfritt
2 ts bakepulver
1 ts salt

200 g kokt skinke
250 g cottage cheese - gjerne mager
4-5 stk egg
0,5-1 dl vann
2 ss olivenolje
100 g fetaost - i blokk
salt & pepper
Gresskar/  eller solsikkekjerner til topping !!


 FREMGANGSMÅTE

Finhakk rødløk og spinat
1. Surr løken blank i en stekepanne med litt olje, salt og pepper
Tilsett finhakket spinat mot slutten, så den såvidt faller sammen. 

2. Bland alle tørre ingredienser i en bakebolle. 
 
3. Visp de våte ingrediensene sammen i en annen bolle, 
og vend så det våte inn i det tørre. 

4. Finhakk fetaosten.
Tilsett til slutt de stekte grønnsakene 
og fetaosten, og vend alt sammen. 

Juster evt konsistensen med mere vann eller mel. 
Bruk et muffinsbrett til å sette muffinsformene i, så de ikke flyter utover, men holder formen. 

Du kan lage egne muffinsformer av biter av bakepapir. 

5. Fordel røra i formene og topp med gresskarkjerner
Stekes ved 220 grader i 15-20 min. 


Server med en frisk salat, og du har et nydelig måltid !!
Kanskje dette er noe å ta med på påskefjellet ?

NYT



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar